Bilanț COVID azi, 27 iulie. Peste 130 de cazuri noi în județul Giurgiu. Cel mai mare număr de infectări din ultimele cinci luni conform DSP Giurgiu

0
409
statistici covid

Conform ultimei raportări a Ministerului Sănătății, la nivelul țării, în ultimele 24 de ore s-au raportat 32 de decese, iar în total, până acum, 65.894 de persoane au murit în urma contractării noului coronavirus, de la începutul pandemiei. La Terapie Intensivă sunt internate 215 persoane, iar în secțiile COVID sunt internați 3.445 de pacienți, 24 din județul Giurgiu.

La nivelul județului Giurgiu, conform datelor solicitate DSP Giurgiu, avem un număr de 90 de cazuri pozitive, dintre care 4 au necesitat spitalizare.

Nu avem la acest moment o situație exactă a testărilor PCR raportate de cabinetele private, dar acestea depășesc numărul de 73, neștiind însă numărul celor pozitive.

Totodată, Spitalul Județean Giurgiu a efectuat în ultimele 24 de ore un număr de 76 de probe, 41 dintre acestea fiind confirmate pozitiv.

La acest moment pe secția Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, destinată bolnavilor COVID sunt internați 24 de pacienți.

Din păcate, în ultimele 24 de ore au decedat 2 persoane cu vârstă înaintată care sufereau și de alte afecțiuni.

Conform spuselor directorului SJU Giurgiu, Dragoș Chivu: „nu sunt elemente de severitate mai mare a tulpinii BA.5, forma bolii fiind una ușoară, fiind tratabilă acasă în majoritatea cazurilor. Necesită îngrijiri acele persoane care au afecțiuni respiratorii sau cardio-vasculare”.

Numărul cazurilor confirmate pozitiv la nivelul județului Giurgiu este de 29.698 persoane.

(Jurnal)