Cum nicio conferinţă de presă susţinută de către edilul-şef Lucian Iliescu nu se desfăşoară fără să fie adusă în discuţie persoana prefectului judeţului, de această dată primarul municipiului a pornit o adevărată cruciadă împotriva lui Noruţ Stănişteanu. Pe lângă episodul “blocarea bugetului”, Lucian Iliescu s-a legat de această dată şi de faptul că, deşi apolitic prin lege, prefectul face jocurile partidului actualei puteri. “O să demonstrez faptul că domnul Stănişteanu uită că e apolitic, şi că se ocupă de lucruri politice. Blochează şase luni bugetul tuturor primăriilor din judeţ. De ce nu spune că anul trecut când primarilor PD-L şi altor câţiva care au fost agăţaţi de la celelalte partide, le-au fost alocaţi de către Guvern 237 de miliarde? Acum are o reacţie de mare victorie că a blocat bugetul. Legea nu a fost deloc încălcată de către Consiliul Judeţean”, a spus Iliescu. Acesta a continuat, spunând că Noruţ Stănişteanu lucrează la o serie de liste, negociind mărirea fondurilor alocate către primăriile “portocalii”. “Acum face negocieri domnul prefect, cu hârtii, cu liste”, a mai spus acelaşi Lucian Iliescu, după care l-a acuzat pe Noruţ Stănişteanu că acesta nu ar fi străin de “matrapazlâcurile” efectuate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU): “Nu voi închide ochii până când nu va fi pedepsit pentru situaţia de la ISU. Se ştia că examenele se fac pe bani. Să nu doarmă liniştit. Nu vreau să îl ameninţ. Mă ruga să îl pun prefect. Îmi pare rău că am insistat atunci pentru acest lucru”, a încheiat Lucian Iliescu.

De cealaltă parte, prefectul acuzat spune că ar fi bine ca Iliescu să-şi amintească de faptul că, în 2008, primarii PNL primeau nu 237 de miliarde, cât spune acum că ar fi primit cei PD-L, ci 1400 de miliarde de lei. “Nu asta este, însă problema; este foarte bine că se aduc bani în judeţ, indiferent pentru cine… De altfel, cele 237 de miliarde de care vorbeşte domnul primar au fost pentru 38 de localităţi ale judeţului, ori PD-L are, din câte ştiu, doar 7-8 primari… Cât despre acele liste despre care vorbeşte domnul primar, este bines să se ştie că, practic, este vorba despre propuneri de alocare a bugetului în funcţie de media pe judeţ, pentru fiecare localitate. Am avut o serie de discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean, discuţii omeneşti şi la obiect; sigur, domnul Beianu îşi apără punctul de vedere, iar eu susţin că la repartizarea celor 20% trebuie respectată legea, adică trebuie să se ţină cont de proiectele fiecărei primării, pentru că legea spune clar că aceste sume sunt destinate proiectelor în derulare… Prefectura deţine portofoliul acestor proiecte pentru toate primările din judeţ, deci vorbim în cunoştiinţă de cauză… Nu ştiu în ce măsură cunoaşte Primăria Giurgiu acest portofoliu şi dacă discuţiile pe această temă intră în atribuţia reprezentanţilor săi…”, spune prefectul Stănişteanu. În ceea ce priveşte acuzaţiile privind ISU, prefectul spune că nu vrea să intre în niciun fel de polemici pe această temă.

B. Vladu şi Cristina MOISE

1 COMENTARIU

  1. stanisteanu e manjit din cap pana in picioare in afacerea ISU,si-a bagat multi cunoscuti ca pompieri sau soferi pe masina de pompieri…daca DNA ar sapa mai adanc ar da si peste numele acestui bandit ajuns prefect doar din cauza relatiilor si cunostintelor pe care le are in pdl….