Treizeci şi opt de comune din judeţul Giurgiu beneficiază de fonduri de echilibrare pentru cheltuielile curente alocate prin Hotărârea de Guvern numărul 1255, fonduri care se apropie de 31 de miliarde de lei vechi.

Printre localităţile respective nu se regăsesc municipiul Giurgiu, oraşul Bolintin Vale, comunele: Adunaţii Copăceni, Băneasa, Călugăreni, Daia, Hereşti, Hotarele, Iepureşti, Izvoarele, Joiţa, Malu, Mihai Bravu, Oinacu, Putineiu, Schitu şi Stăneşti, lista fiind închisă de Consiliul Judeţean (CJ).

Prezent în cadrul conferinţei de presă din data de 13 noiembrie, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat că se aştepta la un astfel de gest din partea Guvernului.

“În ciuda exigenţelor impuse de Fondul Monetar Internaţional, se pare că Guvernul Emil Boc nu se poate abţine şi răsplăteşte în continuare comunele cu o puternică susţinere PDL. Sacrifică fondurile ca să maximizeze rezultatele de la alegeri” a declarat Dumitru Beianu.

În opinia acestuia, Consiliul Judeţean, municipiul Giurgiu sau comuna Daia nu aveau cum să lipsească în mod normal de pe listă. În plus, ar fi fost corect ca toate comunele să beneficieze de sume de bani chiar dacă acestea ar fi fost mici.

În altă ordine de idei, Dumitru Beianu a declarat că una dintre priorităţile Consiliului Judeţean rămâne ajutarea SCUT Giurgiu, dat fiind faptul că HG nr. 1255/2009 a ocolit şi Consiliul pe care acesta îl conduce.

Dumitru Beianu apreciază gestul deputatului Mădălin Voicu cel care a promis că va pune o vorbă bună la Guvern pentru ajutarea SCUT-ului, şi îi înfierează pe Victor Boiangiu şi Cezar Măgureanu care “nu fac nimic în acest sens”.

Nici prefectul Noruţ Stănişteanu nu a fost iertat, Dumitru Beianu, spunând că: “Nu s-a interesat de soarta SCUT Giurgiu, însă ţine să ne anunţe când se dă căldură în oraş”.

Bogdan VLADU