Atacantul Dunării Giurgiu, Daniel Bănaru a lipsit mai bine de o săptămână de la antrenamentele plictisitoare ale lui Emil Ursu. Jucătorul de 27 de ani a cheltuit aproape toţi banii economisiţi anul trecut pentru o experienţă inedită în Asia de Sud-Est. Cel poreclit “Benny”, a dat probe de joc în… Vietnam, profitând de faptul că Dunărea are meci de sâmbătă în… Paşti.

Surprinzător sau nu, oficialii “acvilelor” l-au lăsat pe fotbalist să plece, deşi în lotul extins al Dunării există doar cinci atacanţi de meserie. “Aventura asiatică” a lui Bănaru a început în jurul datei de 16 martie şi s-a terminat cu trei zile înainte de meciul cu Dinamo II. Datorită faptului că nu prea s-a antrenat, fără a mai pune la socoteală zecile de ore petrecute în avion, “vârful” formaţiei giurgiuvene nu a fost inclus în lotul de optsprezece pentru acea partidă. Bănaru ar fi fost al doilea jucător român care evoluează în această ţară, după ce, între 2008 şi 2009 fostul jucător al Forestei şi al Rapidului, Robert Niţă era înregimentat în echipa armatei vietnameze, FC Cong.

Interesant este faptul că în urmă cu câteva luni, un alt atacant al Dunării, Robert Kurtuly, îi “saluta” pe oficialii din Singapore, paradisul rezultatelor trucate. Aşteptăm cu nerăbdare vestea că Marian Stan este dorit de o formaţie din Malaysia, Tigoianu a “evadat” în Filipine sau că Stere Guda este implorat de laoţieni să se lase “naturalizat”.

Bogdan VLADU