silviu-manastireFOTO: ”Doi!” – pare a spune jurnalistul postului de televiziune, vorbind despre traseiștii politici giurgiuveni, Dumitru Beianu și Florian Nicolae ,  liberali ce tocmai și-au anunțat oficial în ultima conferință de presă, candidaturile la Consiliul județean Giurgiu și respectiv Primăria Giurgiu… 

 

Silviu Mănăstire a vorbit joi la ”Dosar de politician” despre traseiștii politici din Giurgiu

În conferința de presă a PNL  Giurgiu de vineri 29 ianuarie una dintre temele abordate de către jurnaliștii prezenți a fost cea a traseismului politic. Simțind că presa vorbește de funie în casa spânzuratului , ambii copreședinți ai PNL, ce  provin de la alte partide (Dumitru Beianu – PSD și Gheorghe Ștefan – PDL) , liberalii giurgiuveni s-au cam retras într-o silenzio stampa , abordând subiecte colaterale…Ulterior am înțeles care a fost probabil reținerea celor doi lideri urmărind materialul prezentat de către Silviu Mănăstire, joi seara, în emisiunea acestuia de pe B1 TV , Dosar de politician, despre traseiștii politici de la Giurgiu. Și despre cine credeți că se vorbea ? Despre  doi dintre viitorii candidați ai liberalilor giurgiuveni, lideri de organizație în PNL Giurgiu,  cărora  publicația noastră le alocaseră nu de mult o serie de articole  în care făceam exact aceeași constatare ca cea a colegilor noștri din televiziunea centrală…

Vă oferim în continuare materialul prezentat de B1 TV , în întregime, pentru a vă confirma că nu suntem nebuni , așa cum ne-au considerat susținătorii on line ai celor doi lideri liberali, locali: 

În materie politică, conform legii lui Murphy, românii, dacă au de ales între doi politicieni, îl vor alege întotdeauna pe cel mai slab și corupt dintre ei. Statistica mai demonstrează că Parlamentul ales în 2012 – format din 588 de deputați și senatori – a fost cel mai corupt din anii 90 încoace. Este fascinant să vezi lideri de partid de genul lui Vasile Blaga, Alina Gorghiu sau chiar penalul Liviu Dragnea care vorbesc despre criterii de integritate la PNL și PSD – adică Blaga, Gorghiu și Dragnea au promis alegătorilor că nu vor pune pe listele de candidați la primării și Parlament tot felul de personaje controversate, respectând niște reguli de bun simț. Evident, că nimeni de la PNL și PSD nu are de gând să respecte așa-zisele criterii de integritate, aceasta fiind de fapt o nouă invenție bună de păcălit electoratul. Ce este și mai revoltător, acestor mari lideri politici nu le pasă de ce se întâmplă în afara Bucureștiului, unde, la centru cum se spune, își duc viața plină de huzur
La București Blaga, Gorghiu și Dragnea pozează în oameni de bun simț. Dacă te uiți însă în județul Giurgiu, îți dai seama că liberalii președintelui Iohannis își cam bat joc de inteligența propriilor alegători. Asta pentru că la Giurgiu candiații PNL pentru primărie și pentru Consiliul Județean sunt de fapt niște PSD-iști de-ai lui Dragnea. Deși pare amuzant este tragi-comic. 

Candidatul PNL pentru primăria Giurgiu este deputatul Florian Nicolae, poreclit Floricel, ales din partea PSD în 2012. Acest Nicolae a fugit ca un laș din PSD în septembrie, anul trecut, după ce Ponta a pierdut alegerile. Un proverb spune că „nu pleacă câinele de la măcelarie” iar giurgiuveanul Nicolae fuge se pare întotdeuna la putere. La câteva luni doar, după fuga deputatului din PSD, liberalii, în mod halucinant, îl primesc ca pe un trădător util și îl pun candidat. Ce să mai înțeleagă omul simplu din Giurgiu? Acest Florian Nicolae își rupea cămașa de pe el în sprijinul lui Victor Ponta, îl măscarea pe Iohannis, iar acum vrea să fie primarul lui Iohannis și al PNL! Într-o țară normală, deputaul Florian Nicolae ar fi luat la șuturi în fund pe strada dacă ar încerca să ceară să fie votat din partea PNL după ce el a purtat steagul PSD timp de patru ani. 

Norocul lui Floricel este că deține o societate de paza și protecție, numita Nova Force, deci nu se atinge nimeni de el. Printre altele, firma de pază a deputatului are contracte cu Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, deci mai bifează o incompatibilitate morală. Una peste alta, poate că liberalii din Giurgiu nu au avut un candidat viabil la primărie și au trebuit să racoleze un PSD-ist mai răsărit, cu ceva calități și studii. 

Ce te faci însă când Florian Nicolae deține un master în dreptul informațiilor și al securității private, tocmai la Universitatea Ecologică? Va dați seama ce o să descoperim după ce vom analiza acest master ecologic în Securitate al deputatului Florian – o adevărată varză. 

Povestea acestui deputat PSD care s-a vopsit în liberal nu este, în mod comic, ceva nou la Girgiu. Tot liberalii l-au desemnat ca viitor președinte al Consiliului Județean Giurgiu pe un anume Dumitru Beianu în cazul în care câștigă alegerile locale din iunie. Acest Beianu este evident tot un traseist politic, pentru că îl regăsim în 2012 în funcția de prim vicepreședinte al PSD Girgiu. Beianu are o regulă simplă, el face politică doar dacă este la putere și are funcții. Beianu este însă o veritabilă pasăre călătoare – el s-a plimbat pe la toate partidele din Giugiu. A fost lider al fostului ApR, a fost la partidul lui Dan Voiculescu – PUR, la PNL, apoi la PSD, pentru ca în final, să revină în PNL. 

Între anii 2008 și 2012, acest Dumitru Beianu a fost chiar președintele Consiliului Județean Giurgiu, funcție după care a rămas cu ceva scandaluri – unul fiind privatizarea CET Giurgiu – societatea care asigură încălzirea în orașul Giurgiu. Beianu pretinde că este curat ca lacrima însă DNA investighează în ce condiții CET Giurgiu a ajuns pe mâna unor afaceriști din Rusia.  Așadar, la Giurgiu, liberalii lui Iohannis au devenit PSD-iști, sau de fapt PSD-iștii lui Dragnea au devenit liberali.

Citiți ultimele materiale apărute în ediția tipărită a publicației Jurnal giurgiuvean cât și cele de pe site-ul cu același nume și veți găsi aproape aceleași comentarii,  doar sub altă formă. Oare este vorba de o simplă coincidență, de empatie sau  de o conspirație națională, domnule Beianu? 

(Redacția)

 

1 COMENTARIU