Proiectul de lege iniţiat de UNPR şi depus la Senat la începutul lunii august a fost prezentat în Giurgiu de preşedintele filialei judeţene a acestui partid, Dan George Pană. Acesta spune că, prin proiectul respectiv, UNPR încearcă să impună o taxă de solidaritate, “taxă ce încearcă să vină în sprijinul României în acest moment greu, de criză”.

“Practic, este vorba despre o taxă aplicată averilor afişate, averi câştigate legal, ce au trecut deja prin filtrul impozitării. Vorbim aici despre averi mai mari de 450.000 de Euro, la care s-ar aplica, anual, o taxă de solidaritate de 1%, iar prin averi se înţelege, în contextul proiectului de lege iniţiat de noi, imobile, autoturisme de lux, yachturi, piscine etc., adică avere la vedere. Am gândit acest proiect de lege în idea ca toate fondurile colectate din această taxă să intre exclusiv în fondul de pensii, ajungând direct la cea mai năpăstuită categorie socială a României – pensionarii.

Legea este gândită pe o perioadă de 3 ani, până la ieşirea României din criză şi avem semnale clare, atât din partea Puterii, cât şi din partea partidelor de Opoziţie, că vor susţine acest proiect. După părerea mea – şi nu numai – este normal, logic şi uman să strângem rândurile şi să demonstrăm că suntem uniţi în această perioadă grea”, spune preşedintele interimar al UNPR Giurgiu, Dan George Pană. Acesta a mai precizat că, în această perioadă, în toată ţara se desfăşoară o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea acestui proiect de lege, la Giurgiu, în numai două zile, strângându-se, deja, peste 2.000 de semnături, “ceea ce ne bucură, pentru că demonstrează că românii au înţeles mesajul nostrum, un mesaj real, cinstit, de solidaritate”. Referindu-se la organizarea UNPR în plan local, Dan George Pană a precizat că partidul are circa 600 de membri şi 24 de organizaţii locale în judeţ.

Şi, pentru că în ultima perioadă, despre UNPR Giurgiu şi conducerea sa s-au lansat tot felul de zvonuri, preşedintele Dan George Pană a precizat că Nicolae Bădălău – una din persoanele vizate de aceste zvonuri – este, într-adevăr, membru UNPR şi nu orice membru, acesta deţinând funcţia de secretar executiv la nivel central şi cea de preşedinte executiv al filialei judeţene a partidului.

Cristina MOISE

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.