Miercuri 6 noiembrie, ora 11.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul moldovean Ion B. (23 ani), domiciliat în Republica Moldova, la volanul unui autoturism marca Volkswagen cu numere de înmatriculare nemţeşti provizorii. În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că autoturismul figurează neînmatriculat din data de 20.10.2013.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi, judeţul Dolj au oprit în trafic în localitatea Ghidici un autoturism marca Opel Astra cu numere de înmatriculare provizorii româneşti, la volanul căruia se afla cetăţeanul român Cătălin S., în vârstă de 26 ani.În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că și acest autoturism figurează neînmatriculat din data de 04.10.2013.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii depunere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. (JGR)