DSC05936La
sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat două autoturisme care figurau în bazele de date ca fiind căutate de autorităţile străine.

* În data de 22.05. a.c., în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar Hristov P., în vârstă de 24 ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă de autoritățile franceze.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul bulgar a declarat că a împrumutat mașina de la un prieten pentru a se deplasa în București și nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta este căutată.

 

DSC05899* În data de 21.05.2016, în jurul orei 21.00, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgu, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Ersin H., în vârstă de 27 ani, la volanul unei autoplatforme pe care transporta un autoturism  marca Mercedes-Benz fără plăcuțe de înmatriculare.

În urma verficărilor specifice în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat figurează în bazele de date ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile daneze.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul bulgar a declarat că a cumpărat mașina din Danemarca neștiind că aceasta este furată.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar cele două autovehicule în valoare totală de aproximativ 32.0000 lei au fost indisponibilizate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu