În data de 11 august, ora 09.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Transporter, cetăţeanul român Marian G., în vârstă de 63 de ani. 

La efectuarea controlului de frontieră, lucrătorii de frontieră  au constatat că documentele prezentate de bărbat , respectiv talonul autotyrismului, cartea auto şi contractul de vânzare-cumpărare, sunt false. În continuarea cercetărilor s-a stabilit că numărul de înmatriculare şi seria de la şasiu sunt atribuite unui alt autovehicul , înmatriculat pe numele unui cetăţean bulgar.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a cumpărat autoturismul din Germania pentru suma de 4.000 de euro, iar documentele falsificate le-a obţinut de la un cetăţean bulgar ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 1.500 de euro. Poliţiştii de frontieră au întocmit b în ărbatului  dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. (Jurnal)