Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile elvețiene. 

La data de 03.06.2022, în jurul orei 07.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, conducând  un autoturism marca Volkswagen,  model Polo, an de fabricație 2002.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul sus-menţionat se afla în atenția autorităților din Elveția, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Şoferul autoturismului a declarat poliţiştilor că a achiziționat autoturismul în anul 2020 din Elveția de la un cetățean român și nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul respectiv se afla în litigiu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire la infracțiunea de furt”, iar autoturismul, în valoare de 2.500 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.