Jurnal Giurgiuvean

Autospeciale de 215.800 euro la Poliția de Frontieră. Trei dintre ele ajung la Giurgiu

Poliția de Frontieră Română a achiziționat zilele acestea 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, dotate cu sisteme video moderne, destinate supravegherii frontierei de stat a României, având în vedere că fenomenul infracțional a evoluat considerabil în ultimii ani.
Prima serie de 26 de termoviziuni va intra în dotarea Poliției de Frontieră Române până la sfârșitul lunii, iar celelalte 24 până la sfârșitul anului. Contractul de achiziție e în valoare de 10.790.000 euro și e finanțat din fonduri externe nerambursabile prin Fondul de Securitate Internă. Până acum, la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a ajuns o primă autospecială, urmând ca, în următoarea perioadă (mai exact, în tranșa a doua) să mai ajungă alte două asemenea autospeciale moderne.

Autospecialele sunt destinate pentru:

  • misiuni de supraveghere a frontierei terestre;
  • combaterea și prevenirea migrației ilegale;
  • combaterea contrabandei cu produse accizabile;

Astfel, prin această achiziție, se va reuși  un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigurarea unor condiţii moderne de lucru pentru polițiștii de frontieră, deplasarea rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente la  frontiera de stat.

Autospecialele  Ford Transit Van sunt dotate cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, oferind posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la  propria poziție, cât  şi  la detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă. Mai mult de atât, vor fi folosite în zone cu teren accidentat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care identificarea țintei de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Cele 50 de autovehicule Ford Transit sunt propulsate de motorul EcoBlue 2.0 170 CP, şi echipate cu sistemul de Tracţiune Integrală Inteligentă ce oferă performanţă îmbunătăţită în condiţii dificile de utilizare.

Atunci când este cuplat, sistemul creşte automat cuplul transmis roţilor cu cea mai mare aderenţă. Acest sistem este potrivit pentru serviciile de salvare şi pentru cei care lucrează frecvent pe teren accidentat.

(Jurnal)

Exit mobile version