De luni 3 iunie, în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, au reînceput lucrările de asfaltare, demarate încă de anul trecut. Dr. Elisabeta Bene, purtător de cuvânt al Spitalului , ne-a declarat că această acţiune era necesară pentru că iarna lăsase în urma sa o mulţime de gropi neastupate ce îngreunau accesul maşinilor de Ambulanţă, zona respectivă fiind cea mai aglomerată.

”Circulaţia rutieră din zonă trebuia să fie cumva degajată şi îmbunătăţită. Cu atât mai mult cu cât, fiind vorba de un spital pavilionar, nu de puţine ori transportul persoanelor rănite se face şi cu ajutorul tărgilor” ne mai spunea dr. Bene, precizând că Spitalul, fiind sub patronajul Consiliului Judeţean Giurgiu, nu este direct responsabil de executarea lucrării, răspundere care îi revine şi de această dată firmei de construcţii contractate , SC. Elisan SRL Giurgiu, al cărui administrator este Gheorghe Uţică.
”Asfaltarea intrării principale va mai dura aproximativ două săptămâni, promițându-ni-se că lucrările vor lua sfârşit la mijlocul lunii iunie, urmând ca apoi să se aştepte noi dispoziţii de lucru. Lucrarea, garantată pentru zece ani, înseamnă propriu-zis asfaltarea ( n.red.- în două straturi de asfalt) şi amenajarea bordurilor pentru zonele de trotuar” a adăugat dr. Elisabeta Bene. Proiectul, început încă de anul trecut , ce presupunea şi amenajarea unor parcări în incinta spitalului, a continuat prin finalizarea aleii care duce către secţia de Boli Infecţioase, unde s-au delimitat deja locurile de parcare. Acelaşi lucru se poate spune şi despre intrarea secundară a Spitalului, care dă în Bulevardul Mihai Viteazul şi care dispune de o parcare mai mică, ce-i drept. În continuare nu va putea fi folosită intrarea secundară, pentru facilitarea accesului în spital. ”În mod normal – considera dr. Elisabeta Bene- această cale de acces nu este destinată celor ce nu fac parte din instituţie”. ( Arabella STAN)