În această perioadă, elevii claselor a-XI-a și a-XII-a din toată țara susțin simulările premergătoare examenului de bacalaureat din anul școlar 2014-2015.

Simulările pentru BAC au început de luni, 2 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română. În data de  3 martie se desfășoară proba scrisă la limba și literatura maternă, urmând ca pe 4 martie să aibă loc proba obligatorie a profilului matematică/istorie.

În cazul eleviilor claselor a-XII-a se mai adaugă și examinarea în cadrul probei la alegere a profilului, ce se va desfășura Vineri  6 martie. Rezultatele vor fi afișate pe data de 12 martie. Potrivit Mediafax, simularea pentru bacalaureat la clasa a-XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, dar şi pentru a optimiza rezultatele obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale.

Conform declarației purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Georgeta Stănescu, pentru ziarul ”Jurnal Giurgiuvean”, la Giurgiu pentru aceste simulări s-au înscris 1640 de elevi de clasa a-XI-a și 1715 de clasa a-XII-a. Rezultatele obținute vor fi analizate în cadrul fiecărei unități de învățământ, notele urmând a fi trecute în catalog numai cu acceptul elevului. (Teodora NICOLAU)