Jurnal Giurgiuvean

Au început manifestările dedicate Colegiului Național „Ion Maiorescu” (VIDEO)

La aniversarea unui secol și jumătate de existență, în curtea Colegiului Național „Ion Maiorescu” din municipiul nostru s-au strâns, laolaltă, foști sau actuali elevi și profesori.

Primul discurs și, totodată, primul mesaj transmis a fost cel al Inspectorului Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Mirela Delea, la rândul său fost absolvent al Colegiului și, până nu demult, director al acestei instituții de învățământ.

Profesorul Dumitru Manda, fost elev și director, pe care îl leagă mai bine de jumătate de secol de „Ion Maiorescu”, s-a adresat elevilor prezenți, chiar din mijlocul „careului”:

Fost absolvent al Colegiului, Ionel Muscalu, director al Muzeului Județean „Teohari Antonescu” și-a amintit de perioada anilor de liceu:

Președinta Consiliului Elevilor din Colegiul „Ion Maiorescu”, Mihaela Daia, vizibil emoționată, a vorbit în fața colegilor săi:

Chiar dacă a luat cuvântul ultimul, prof. Petre Cornea, președinte al Asociației Pro Maiorescu, a reamintit celor prezenți care vor fi cele mai importante momente ale săptămânii dedicate prestigioasei unități de învățământ din Giurgiu.

Sărbătorirea celor 150 de ani de la înființarea Colegiului Național (astăzi) „Ion Maiorescu” a fost posibilă grație Consiliului local și Primăriei Giurgiu, Asociației „Pro Maiorescu”, Muzeului Județean „Teohari Antonescu”, Centrului Cultural Local „Ion Vinea” și Teatrului „Tudor Vianu”. 

 

Exit mobile version