Au început lucrările la Aurora Mall Giurgiu

0
3475

De ceva timp, au început serios lucrările la Aurora Mall Giurgiu ce va fi construit în Bd. București, nr. 57, pe mai multe terenuri din centrul orașului, având o suprafață totală cumulată de 25.423 mp.

Centrul comercial va fi situat între clădirea Inspectoratului de Jandarmi din Bd. București și magazinul Lidl din Bd. Mihai Viteazul, învecinându-se cu Parcheul de pe lângă Judecătoria Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu.

Intrarea principală va fi comună cu cea a centrului comercial de lângă Lidl, iar în fața clădirii va fi realizată și o mică piațetă publică.

Conform planului urbanistic zonal, Aurora Mall va avea două corpuri cu regim de înălțime subsol + parter și acces direct din bulevard.

Cele două corpuri de clădire au o suprafață construită totală de 10.441 mp (9.500 mp spații de vânzare) și dispun (pe lângă parcarea subterană) de 174 locuri de parcare în față.

În total, centrul comercial va avea 489 locuri de parcare dedicate clienților, din care 12 pentru persoanele cu dizabilități.

Conform planului urbanistic depus la Primăria Giurgiu, Aurora Mall va avea ca ancoră principală un supermarket cu o suprafață de 5.220 mp.

Sunt identificate și două dintre magazinele din centrul comercial, o unitate Altex de 1.960 mp și un magazin H&M de 1.800 mp.

Conform informațiilor publice, proiectul are toate autorizațiile și avizele necesare, a fost aprobat și în CL Giurgiu în iunie 2021, iar PUZ-ul are valablitate 4 ani de la această dată.

(Jurnal)