boat-fishing-challenge_48375200Şase echipaje de pescari din Giurgiu şi Bucureşti s-au înscris până în prezent la cea de-a treia ediţie a competiţiei de pescuit în apele Dunării „Boat Fishing Challenge”, organizată de Hartapescar.ro, competiţie ce se va desfăşura la începutul lunii septembrie într-o zonă sălbatică a Dunării, în apropiere de municipiul Giurgiu.

„Ediţia din acest an e programată pe 12 septembrie. Pentru această ediţie avem 15 locuri disponibile dintre care deja şase echipaje din Giurgiu şi din Bucureşti s-au înscris. Zona unde se va desfăşura competiţia este una sălbatică, adiacentă insulei Mocanu, în apropiere de Giurgiu. De aceea, organizatorii vor marca locurile de pescuit în dreptul malului, după care pescuitul se va desfăşura din barcă de către fiecare echipaj, condiţia participării la această competiţie fiind ca fiecare echipaj să deţină o ambarcaţiune cu motor şi pescarii participanţi să aibă permise de pescuit la Dunăre”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Hartapescar.ro, George Dragne.

Potrivit acestuia, pescuitul în apele sălbatice ale Dunării este provocarea extremă pentru cei care au acest hobby în România, locul desfăşurării acestei competiţii fiind unul cu copaci pe jumătate căzuţi în apă şi curenţi puternici.

Primele două ediţii s-au desfăşurat în acelaşi loc, iar premiile acordate au fost pentru cea mai mare cantitate de peşte prinsă şi pentru cea mai mare captură, trofeul de anul trecut fiind un peşte somn.

Pentru ediţia din acest an valoarea premiilor atinge 2.500 de euro şi constând în excursii în Delta Dunării şi produse pentru pescarii aventurieri. La ediţia de anul trecut s-au înscris echipaje din Giurgiu, Olteniţa şi Bucureşti.

Festivitatea de premiere şi plecarea în concurs se vor face de la pontonul Clubului Nautic San Giorgio şi el co-organizator  al competiţiei, după cum ne declara preşedintele acestuia Mugurel Roşu.

AGERPRES