Au apărut căpşunile! Piaţa Centrală a Municipiului, în aşteptarea trufandalelor de primăvară…  

0
235

În această perioadă în care vremea geroasă se resimte încă din plin, Piaţa Centrală din Municipiu  oferă cetăţenilor o gamă variată de produse de sezon, majoritatea fiind recoltă autohtonă, cultivată în solarii. În ceea ce priveşte legumele, giurgiuvenii pot opta, printre altele, pentru cartofi româneşti, ceapă, salată verde şi ridichii, care provin atât din import, cât şi de la producătorii locali. De asemenea, brânza şi ouăle proaspete, de ţară, se regăsesc din plin în Piaţa Centrală, comercianţii fiind şi producători din municipiul şi din judeţul Giurgiu (din comune limitrofe oraşului nostru,  precum Oinacu, Braniştea, Stăneşti, Răleşti). La toate acestea se adaugă produsele din import.

Astfel, oferta negustorilor include, în primul rând, merele româneşti de toate soiurile, dar şi alte tipuri de fructe importate din Grecia şi Olanda, cum ar fi portocale, struguri, căpşunile  şi kiwi. De precizat că mult apreciatele căpşuni încep încet încet să se impună pe tarabe, deocamdată ele fiind vândute la caserolă, preţul lor neproducând palpitaţii consumatorilor, fiind unul moderat şi accesibil…. Referitor la preţurile produselor din Piaţa Centrală, administratorul acesteia, Marian Pavel, cu care jurnaliştii publicaţiei noastre au discutat, ne spunea că în ciuda gerului din ultimele săptămâni, din cauza căruia a fost necesară suplimentarea de combustibil pentru solarii, costurile la mărfurile prezentate de comercianţi au rămas neschimbate.

Pentru perioada următoare, în cazul în care vremea se va îmbunătăţi, aşteptăm apariţia trufandalelor de primăvară: urzici, ştevie, lobodă, salata verde, ceapa verde etc., a concluzionat Marian Pavel.                            (Teodora Nicolau)