În perioada 18 – 24 august , atât la nivel naţional cât şi la nivelul judeţului Giurgiu se desfăşoară o acţiune preventivă pe linia reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării limitei de viteză. Acţiunea intitulată SPEED vizează depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză, reducerea numărului de accidente rutiere şi al persoanelor rănite, respectiv decedate în urma acestora.

 La nivelul judeţului Giurgiu, la această acţiune vor participa în medie 22 de poliţişti rutieri care vor utiliza 6 autospecialele dotate cu aparatură de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Având în vedere că viteza, excesivă sau neadaptată la condiţiile de trafic, reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în judeţul Giurgiu, poliţiştii rutieri vor acţiona cu radare în cascadă, în special pe Drumul Naţional 5 Giurgiu-Bucureşti şi Drumul Naţional 6 Bucureşti-Alexandria, unde conducătorii auto sunt tentaţi să calce mai mult pedala de acceleraţie.

În prima zi a acţiunii poliţiştii rutieri giurgiuveni au reţinut 7 permise de conducere şi au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză, acestea reprezentând aproape jumătate din totalul amenzilor aplicate. Această acţiune se înscrie în calendarul de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere, cunoscută sub numele de TISPOL şi se desfăşoară pe teritoriul statelor membre. (Jurnal)