leacuri-din-miere-de-albine-afla-ce-boli-trateaza-18466095Miere contrafăcută în magazinele din România. Este concluzia specialiștilor în alimentație. Și atunci cum recunoaştem mierea naturală  de cea contrafăcută?

Mierea de import a invadat rafturile magazinelor, iar falşii producători amestecă fel şi fel de substanţe pe care le pun pe piaţă sub sigla unor produse naturale. Acestea pot fi periculoase pentru cei care le consumă. Mierea apicultorilor români rămâne nevândută, pentru că cea importată este mult mai ieftină.Borcane cu miere amestecată din UE si din afara UE,  asta găsesc românii pe rafturile magazinelor. O miere despre care nimeni nu poate să spună dacă în compoziţia ei are şi miere românească.

Apicultorii români atrag atenţia că, de multe ori, în borcanele cu miere din magazine, este orice, dar nu miere naturală. „O miere sticloasă, la care te poţi uita prin ea ca printr-o fereastră, dă de bănuit că nu este o miere curată, ci este o miere contrafăcută”, explică apicultorii . O demonstrează şi unele dintre rezultatele analizelor de laborator.

Cel mai des utilizaţi agenţi de falsificare a mierii de albine sunt  glucoza industrială, siropul de zahăr, amidonul şi chiar cleiulÎn forma sa naturală, mierea este bogată în minerale, vitamine, enzime, aminoacizi și carbohidrați. Mierea de salcâm poate fi consumată chiar şi de diabetici. Pentru aceştia, adaosul de glucoză sau zahăr este extrem de periculos.  Consumată în mod constant, poate duce la dezechilibre în organism, creşterea glicemiei, tulburări gastro intestinale, constipaţie şi pot apărea şi alte simptome.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu  face un apel la ANPC  să ne asigure că în momentul în care consumatorul cumpără un produs ştie ce cumpără.”

Specialiştii spun că e greu de făcut diferenţa între mierea naturală şi cea cu adaosuri artificiale. Dacă o puteţi degusta, mierea contrafăcută nu prezintă nicio aromă, poate fi separată în straturi şi este limpede, fără pic de impurităţi. Mierea naturală are o aromă specifică şi prezintă impurităţi naturale, precum polen, microparticule de ceară şi uneori propolis.

La Giurgiu producători destui de miere sunt și în Piața Centrală,  care vând de ani buni și care pretind că produsul lor este natural,  dar poți să știi?! Așa că giurgiuveni aveți grijă când cumpărați miere , ca nu cumva în loc de ceară în ea să dați de …clei!

(Jurnal)