Branza-cu-E-coli-de-la-Lactate-Bradet--Un-lant-de-supermaketuri-retrage-toate-produsele-firmei--Video-Produsele lactate Brădet ar putea fi  sursa de contaminare în cazul bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic. Autorităţile sanitare au descoperit bacteria E.Coli şi într-un lot de caşcaval, produs în luna februarie.

Acum autorităţile retrag zeci de tone de produse Brădet din comerţ şi cer populaţiei să le arunce pe cele pe care le are acasă. Interesant este că inspectorii sanitari au aflat despre produsele contaminate pe 7 martie, dar au tăcut timp de 11 zile.

Siguranţa naţională nu a fost invocată însă acum 11 zile, pe 7 martie, când analizele ANSVSA confirmau bacteria E.Coli într-un lot de caşcaval Brădet. Informaţia a fost pusă atunci pe Sistemul de Alertă European, dar în România s-a aflat abia în aceste zile.

Șeful Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare le-a cerut românilor să nu mai consume produsele Brădet, fabricate în luna februarie. Din magazine au fost scoase deja 20 de tone de produse ale firmei.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU