ATENȚIE EXERCIȚIU! Accident feroviar, explozie acțiuni de căutare-salvare și prim ajutor

0
494

În această seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu va organiza un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren. Acesta se va desfășura în municipiu, pe linia curentă Giurgiu Nord – Giurgiu Oraș, firul 2, Zona Canton, la km 65+350, Negru Vodă, începând cu ora 22:00.

Conform scenariului, la trecerea de cale ferată s-a produs un accident în care au fost implicate un tren de marfă, încărcat cu o substanță necunoscută, posibil explozivă și două autoturisme. Mai multe persoane au fost rănite, unele dintre acestea fiind încarcerate. Din cauza avariilor, substanța din vagonul cisternă, identificată ca fiind GPL, a ajuns în atmosferă, fiind necesară evacuarea populației din zona apropiată. La scurt timp după adoptarea acestei măsuri, a avut loc o explozie, urmată de incendiu. Concomitent cu acțiunile de descarcerare, de acordare a primului ajutor medical și de stingere a incendiului, s-au constituit echipe mixte de căutare-salvare a persoanelor.

Cetățenii care locuiesc în zonă sau vor trece prin apropierea locului în care se vor desfășura evenimentele trebuie să știe că este vorba despre un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol.”

(Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu)