Atacă Ciorbea la CCR modificările la Legile Justiției? Reacţie şi replici incredibile. Ce s-ar ascunde în spatele acestei atitudini…

0
182

Mingea este acum în „terenul” lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. Aceasta este singura instituție ce poate ataca la CCR modificările aduse la Legile Justiției prin Ordonanță de Urgență.

Întrebat de Realitatea TV dacă va lua atitudine în cazul Ordonanței care modifică legile justiției,Victor Ciorbea a spus că aşteaptă să vadă forma finală a actului normativ.

„Nu îmi cereţi să dau un răspuns afirmativ sau negativ, înainte de publicarea în Monitorul Oficial. Aşteptăm punctul de vedere al autorităţilor,  al instituţiilor şi persoanelor interesate şi apoi vom lua o decizie, în funcţie de faptul dacă există sau nu motive de neconstituţionalitate. Cu alte cuvinte, dacă sunt îndeplinite sau nu condiţiile pentru a ridica o excepţie de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională”, a comentat Victor Ciorbea pentru Realitatea TV.

„Lăsaţi-mă să văd mai întâi publicarea în Monitorul Oficial, publicarea exactă şi apoi facem toate analizele. Analizăm toate aspectele. Fiind OUG, normal, vom examina şi aspectul privitor la urgenţă şi cel privind caracterul excepţional. Între timp, va fi dat publicităţii şi raportul Comisiei de la Veneţia, astfel încât vom avea elemente suficiente pe baza cărora să ne pronunţăm”, a adăugat Victor Ciorbea pentru Realitatea TV.

Dar de ce răspunsuri atât de evazive din partea singurei persoane care ar fi putut întoarce, cumva, modificările la Legile Justiţiei? Răspunsul stă în şedinţa de luni a Senatului, când aleşii au aprobat proiectul de lege care îi va permite Avocatului Poporului să-şi cumuleze indemnizaţia cu pensia specială, cât timp este în timpul mandatului, exact la fel ca în cazul judecătorilor de la Curtea Constituţională, măsură care face parte din proiectul Legii de organizare şi funcţionare a Avocatului Poporului.

În aceste condiţii, conform Digi24.ro,  Victor Ciorbea ar urma să primească peste 36.000 de lei pe lună. Victor Ciorbea a fost acuzat în repetate rânduri că are o atitudine binevoitoare față de puterea politică, una dintre probleme fiind modul selectiv în care instituția a atacat la Curtea Constituțională unele legi, mai transmite Digi 24.ro.

Comentariile vă lăsăm să le faceţi singuri.

(Jurnal)