Astra s-a distrat aseară cu o echipă cîndva greu de învins, FC Botoşani, iar cel mai puternic atac din Liga 1 a dus formaţia lui Isăilă pe primul loc în campionat.

La Giurgiu, plouă, plouă, dar nu s-a ajuns la nouă, ci doar la cinci. S-a jucat, practic, la poarta nevinovatului Curileac, lăsat pradă în faţa celui mai bun atac din Liga 1. Astra şi-a trecut în cont victoria încă din prima repriză, pe lîngă reuşitele lui Enache (9, 32), De Amorim (17) şi Takayuki (43), mai avînd alte cîteva ocazii imense.

Ghinionistul serii: golgeterul Budescu. A ratat trei oportunităţi, una mai mare ca alta, o dată fiind blocat de transversală, de două ori de către portarul advers. Partea secundă a reprezentat tot galopul prin ploaie al echipei lui Isăilă, Botoşaniul fiind departe de echipa ce entuziasma în startul campionatului.

Yazalde (47) a tras, dar Curileac a scos de la vinclu. Enache (61) a trecut pe lîngă hattrick, mingea fiind deviată de Tincu. Prima şi singura ocazie a moldovenilor a fost semnată de Fulop (68), cînd a căutat, şi el, vinclul porţii adverse. Jocul s-a mai diluat şi din cauza condiţiilor meteo, dar Yoda (89) i-a curentat, în final, pe neputincioşii botoşăneni.

„Sînt bucuros, am făcut un joc foarte bun, însă nu trebuie să ne vedem campioni. N-am apucat să văd Pandurii – Steaua, doar imagini şi ceva informaţii” (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

www.gsp.ro