dunarea-astra
dunarea-astra

Prima zi a lunii februarie a adus cu sine mult aşteptata întâlnire dintre Astra Ploieşti şi Dunărea Giurgiu. Ajunşi în Antalya cu acelaşi avion şi cazaţi la acelaşi hotel, fotbaliştii celor două formaţii au uitat de “prietenie” pe terenul de joc.

Sub privirile lui Ioan Niculae (patronul Astrei şi totodată recentul investitor de la Dunărea) venit special pentru a asista la partida dintre cele două echipe, prahovenii şi giurgiuvenii au oferit un fotbal de o bună factură tehnico-tactică pigmentată din plin cu goluri, ocazii sau intrări la limita regulamentului.

Chiar dacă “astriştii” au condus cu 1-0 la pauză şi au dublat avantajul în minutul 48, jucătorii de la Dunărea au avut puterea să revină în joc. Cei doi “Marian” din lotul “alb-albaştrilor” Nedelcu şi Stan au au egalat la doi, transversala salvându-l spre finalul meciului pe Dragne de la primirea golului trei.

“Egalul” reuşit de elevii lui Emil Ursu pare mult mai valoros decât la prima vedere, în condiţiile în care prahovenii (cu excepţia lui Vasile Gheorghe şi Paulinho, ambii accidentaţi) au evoluat cu ce au avut mai bun.

În afara remizei cu Dunărea, Astra Ploieşti a bifat victorii pe linie în Antalya: 4-0 cu Alanyaspor, 1-0 cu Cernomoreţ Balcic, 2-1 cu Sturm Graz, acelaşi scor înregistrându-se şi în partida cu FC Brno.

DUNĂREA: Neagu (’46 Dragne) – C. Gheorghe (’46 Comăneanu), C. Ungureanu (’46 Ciocârlan), Damian (’46 Şanţmare),

S. Constantin (’46 Mendizov) – Cojenel (’46 Nedelcu,

’68 Matache), Ochia

(’46 Păduraru), Marcu (’46 Hoprich), Ivaşcă (’46 Trăistaru) – Tigoianu (’46 M. Stan),

Ş. Iordache (’46 Guda).

ASTRA: Salgueiro (’46 Miron) – E. Crăciun (’46 Mihalache), Rohat (’61 Condrea), Oprsal

(’46 Mendez), Kruchowsky

(’56 Sandu) – Strătilă (’61 Mihăilă), Seto, Arias (’46 Paunovic), A. Stan (’61 Vădrariu) – Diego Silva, Carando (’46 Matei).

Bogdan VLADU