În cadrul conferinţei de presă de marţi, 20 iulie, primarul municipiului Giurgiu (şi totodată preşedintele de onoare al CS Dunărea), Lucian Iliescu, a declarat nici mai mult nici mai puţin că “Astra Ploieşti se va muta la Giurgiu” urmând să fuzioneze cu CS Dunărea, rezultând o nouă echipă, FC Inter Giurgiu!

“Domnul Ioan Niculae este nemulţumit de relaţia pe care o are cu autorităţile din Ploieşti. De asemenea, Astra nu are prea mulţi spectatori” a declarat Lucian Iliescu, cel care a subliniat faptul că Ioan Niculae a fost impresionat de atmosfera de la partidele Dunării Giurgiu, hotărându-se, se pare, să mute echipa la malul Dunării!

Deşi iniţial era vorba doar ca Dunărea să devină echipa secundă a clubului Astra (urmând să devină Astra II Ploieşti) continuând să joace la Giurgiu, datele s-au schimbat radical. O “armată” de avocaţi încearcă să găsească forma legală prin care, într-un timp extrem de scurt, această transformare să aibă loc până la începerea campionatului Ligii I!

“L-am întrebat pe domnul Niculae dacă e de acord să îi spunem Inter, iar el a fost încântat de acest nume”.

Conform aceleiaşi surse, dacă lucrurile merg bine, “naşterea” noii echipe va avea loc miercuri sau joi. Formaţia din prima ligă va continua să evolueze un tur de campionat (sau întreg sezonul care debutează pe 23 iulie) la Ploieşti, urmând apoi să se mute la Giurgiu. Pentru acest lucru, Ioan Niculae a comandat un stadion nou-nouţ, din Germania, care urmează să fie asamblat peste fostul TCIAz. Sediul clubului (încă) ploieştean în schimb, va fi mutat încă din această lună la Giurgiu. În schimb, echipa care actualmente evoluează în eşalonul secund, CS Dunărea Giurgiu, va continua tot în Liga a II-a, însă sub titulatura de FC Inter II Giurgiu.

Rămâne de văzut dacă această “fuziune” va avea loc, fiind interesantă şi reacţia giurgiuvenilor.

10 COMENTARII

  1. sa nu faca iar o fuziune cum a fost cea dintre Petrolul si Astra 2 echipe de divizia A si sa faca o singura echipa de divizia B.Daca se va face asa ceva Dunarea Giurgiu si-ar pierde identitatea sau o sa se desfiinteze.Macar sa vedem la Giurgiu Steaua,Rapid,Dinamo.Din punctul asta de vedere e bine dar celalalt nu.

  2. sa ma … pe deciziile voastre ! de ratati incepeti o munca undeva terminati’o !
    Ioan Nicolae a declarat ca nu prea il intereseaza suporteri ca acestia se dau cu bate vantu [asta fiind cand era in div B si antrenor vivi rachita]
    si acu ca sa vezi e impresionat de suporteri

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.