***Marin Barbu a fost numit în locul acestuia

Astra Giurgiu are două înfrângeri în meciurile oficiale din 2013, ambele în ultimele două etape, iar patronul Ioan Niculae caută de ceva vreme un înlocuitor pentru antrenorul Valentin Sinescu.

După ce vineri, 5 aprilie, echipa Astra Giurgiu a repurtat o nouă înfrângere, cu 1-2 în compania celor de la U Cluj, Ioan Nicolae a cerut niște explicații celor de pe banca tehnică. Antrenorul și jucătorii își bat joc de eforturile celor care le plătesc salariile și le pun la dispoziție toate condițile! Cred că Valentin Sinescu are multe probleme, nu înțeleg de ce face echipa atât de prost. Nu înțeleg de ce îl bagă pe Tembo, care joacă foarte prost. Am asistat în iarnă la câteva meciuri amicale și i-am spus de atunci lui Sinescu că sunt probleme. Echipa nu juca nimic, dar el spunea că totul e bine! Trebuia să iau atunci măsuri și să aduc un antrenor serios! Am avut încredere în Sinescu, dar și-a arătat limitele. Aștept explicații scrise de la el”, a declarant Ioan Nicolae care a vorbit pentru prima oară despre înlocuirea lui Valentin Sinescu. La rândul său Valentin Sinescu a simțit nevoia de explica de ce Astra a pierdut meciul cu Dinamo, ”din cauza superiorităţii pe flancuri arătate de adversari. Tehnicianul grupării din Giurgiu a dat dovadă de fair-play spunând că dinamoviştii au fost mai buni, iar un rezultat de egalitate ar fi fost mincinos. „Am încercat în prima repriză să blocăm piesele grele ale dinamoviştilor ,dar am pierdut duelurile pe benzi. În repriza a doua am propus o partitură mai ofensivă, am avut trei ocazii bune, dar nu ştiu dacă un gol egalizator ar fi schimbat impresia de ansamblu. Înainte să anihilăm săgeţile dinamoviştilor, trebuia să vedem care e geneza. Dinamo a fost mai bună. Va fi foarte greu să ne păstrăm poziţia a doua„, a declarat Valentin Sinescu la DigiSport.

„Astralii” au început sezonul cu Bogdan Stelea pe banca tehnică, dar acesta nu a rezistat prea mult, fiind înlocuit rapid cu Gheorghe Mulțescu. Au ajuns pe locul al doilea, dar nici fostul mijlocaș al lui Dinamo nu a scăpat de „morișca antrenorilor”. De atunci, Valentin Sinescu se ocupă de destinele echipei.

Ioan Niculae a răbufnit la adresa jucătorilor și a antrenorului Sinescu vineri seară, după eșecul cu Universitatea Cluj, iar schimbare de care se vorbea a fost iminentă la Astra, antrenor principal fiind numit Marin Barbu. Patronul Astrei, Ioan Niculae, a confirmat mutarea și a spus că Sinescu nu mai era ascultat de fotbaliști, cărora li s-a urcat la cap locul din clasament. 

Finanțatorul grupării giurgiuvene a vrut să îl aducă și la începutul lunii decembrie pe Barbu, dar acesta nu are licența PRO, astfel că tot Sinescu a rămas principal. Chiar dacă ar fi venit, tehnicianul poreclit „Magiun” ar fi stat numai pentru câteva meciuri, până la pauza de iarnă, când ar fi fost găsit un alt technician. Numărul antrenorilor schimbați deAstra în sezonul trecut este de 4: Tibor Selymeş, Marius Şumudică, Toni Conceicao şi Mircea Rednic. (Jurnal Press)

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.