Astra Giurgiu a învins, luni, 25 februarie într-o partidă  începută la lăsarea serii (18.00),  pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Viitorul Constanţa, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii lui Mitică.

Constantin Budescu (min.27) și Kehinde Abdul Feyi Fatai (min. 71) au încheiat conturile acestui joc, golurile fiind date aproape la indigo, la minutul 27 al primei reprize și în minutul 28 al celei de-a doua, și a mai avut un gol anulat pe motiv de ofsaid. Cu acest rezultat, formația antrenată de Valentin Sinescu face schimb de locuri în clasament cu Pandurii Târgu Jiu, revenind  pe locul secund ocupat înainte de startul acestei runde și se menține la 10 puncte în urma liderului Steaua.

ECHIPELE DE START:

Astra: Silviu Lung jr. – Enache, Ben Youssef, Mureşan, Morais – Seto, Yahaya – Tembo, Budescu, Distefano – Fatai;

Rezerve: Gavrilaş, Ben Djemia, Bărboianu, Ivanovski, Coutinho, Măţel, De Amorim;

Viitorul Constanța: Buzbuchi –  Bălaşa, Mladen, Bejan, Toşca – Benzar, Larie – Chiţu, Dică, Cârstocea – Alibec;

Rezerve: Vîtcă, Tîrnovan, Gavra, V. Rusu, Nikolov, Mitriţă, Vaştag;

Cartonașe galbene: Syam Ben Youssef 82′ ; Mihai Bălaşa 53′; Denis Alibec 40′

Rezumatul meciului:

Pe un timp prielnic, de primăvară, Astra și Viitorul au oferit un spectacol antrenant în prima parte a meciului. La scurt timp după fluierul de început al meciului, Budescu și Distefano au încălzit tribunele cu  șuturi ce l-au pus la încercare pe Buzbuchi, în timp ce Fatai a avut prima ocazie importantă pentru ai noștri, în minutul 18 când mingea centrată din corner a fost trimisă, însă, pe centrul porții, permițându-i aceluiași Buzbuchi să rețină.

La următorul atac, Tembo l-a pus pe Fatai în situație de unu la unu cu portarul constănțenilor, însă atacantul  Astrei s-a precipitat  și a tras peste bară. Forcingul giurgiuvenilor a prins contur abia în minutul 28, când Budescu a încheiat cu gol o combinație rapidă purtată între Fatai și Morais.

Constănțenii au ieșit însă curajos la atac  în ultimul sfert de oră al primei reprize,  Alibec ( în min. 35’ și 37’) fiind foarte aproape de a restabili egalitatea, mai cu seamă în minutul 37, când a trimis cu capul puțin pe lângă vinclul porții giurgiuvenilor. Alin Cârstocea a încheiat la fel de periculos prima parte a meciului, cu un șut din întoarcere, reținut cu ceva emoții de portarul Lung.

Și tot Cârstocea a fost cel care a dat tonul în debutul actului secund, printr-un șut puternic de la peste 30 de metri, lovitură care a mângâiat din fericire pentru noi, plasa laterală.

În minutul 71, Fatai își ia inima în dinți și finalizează cu un șut la colțul lung al porții constănțene, fără speranțe pentru Buzbuchi, asta după ce îi depășise pe Bejan și Larie în interiorul careului.

Cu două minute înainte de final, mingea centrată de pe partea dreaptă de Tembo a fost influențata de vântul puternic iscat în partea a doua a meciului, fapt ce a făcut ca mingea să nu intre în poartă ci doar să lovească bara transversală a porții apărate de Buzbuchi. Prin acest rezultat Astra Giurgiu a luat o optiune serioasă pentru cupele europene. (Jurnal Press)