Cu numai câteva ore înainte de sărbătoarea Învierii, jucătorii Oțelului și ai Astrei au făcut – după cum comenta un site – un gest creștinesc, chiar dacă nepremeditat, de a-și împarți frățește punctele. Un meci, în multe momente ale lui, apatic, de vacanță nicidecum semănân a meci pentru calificarea în cupele europene, cum ar fi trebuit să fie pentru jucătorii noștri.

Echipa astralilor a controlat jocul în cea mai mare a timpului, însă steril, fără situații periculoase de poartă. Cea mai mare ocazie a partidei a fost semnată de Bukari, încă din minutul 11. Mățel a centrat foarte bine, iar lovitura de cap a coechipierului său s-a a “scurs” , lovind stâlpul din dreapta lui Grahovac, ce a privit mingea ca un simplu spectator.
Din nefericire pentru spectatorii ce au luat loc pe stadion bucurându-se de o vreme excelentă și de vacanța de Paște, restul reprizei s-a desfășurat, în mare măsură, în €”treimea neutră”. Singura situație care a mai dat ceva emoții s-a petrecut în minutul 40, când Bukari ar fi putut marca la o ieșire nesigură a goalkeeperului Oțelului, însă faza s-a terminat fără finalizare.
De partea cealaltă, fără prea mari emoții în privința retrogradării pe teren, fotbaliștii Oțelului s-au mulțumit să își țină adversarii departe de poarta proprie, ceea ce le-a și reușit destul de bine. Asta a însemnat sacrificarea fazei ofensive, acolo unde majoritatea acțiunilor s-au oprit la marginea careului advers.  Partea secundă a fost la fel de anostă și s-a desfășurat după aceleași coordonate. Astra, posesoarea celui mai eficient atac în partidele de pe teren propriu dintre toate competitoarele primei ligi (36 de goluri marcate în 14 partide), a încercat în van să marcheze golul care i-ar fi propulsat pe locul 2. Majoritatea șarjelor ofensive s-au lovit de a€”zidul” uman format de fundașii Oțelului, ajutați de multe ori și de jucătorii de la mijlocul terenului. Prin urmare, singura situație cu adevărat periculoasă a venit abia în minutul 78, atunci când mingea a ricoșat (ne)fericit la Ivanovski, aflat într-o poziție excelentă, la 7-8 metri de poartă, însă Filip s-a aruncat literalmente în fața mingii șutate de acesta, salvându-și echipa.
În cele din urmă s-a terminat 0-0. Dacă pentru giurgiuveni egalul le aduce încă un strop de scepticism în privința plasării între echipele ce vor prinde Cupele europene, pentru gălățeni se apropie cel mai important œ”meci” al ultimilor ani, “partida” . Totul este în mâinile Comisiei de Apel, cea care îi poate trimite în iad chiar în a 3-a zi de Paște, atunci când se va decide soarta licenței clubuluimoldovean.

Echipele aliniate la startul partidei:
ASTRA GIURGIU – OŢELUL GALAŢI 0-0
Liga I – Etapa 29
Stadion “Marin Anastasovici”
Cartonaşe galbene: Bukari 53‘ / Popescu 13’, Murgoci 87’, Cârjă 90’
Astra: Lung jr – Măţel, A. Mureşan, Ben Youssef, Bărboianu – Yahaya (89’ De Amorim), Distefano – Tembo, Bukari (71’ Ivanovski), Budescu (46’ Takayuki) – Fatai
Oțelul: Grahovac – Cârjă, Benga, Ljubinkovic, Popescu (76’ Antunes) – Costin, Filip, Neagu – Iorga, Gazale (46’ Didi), Murgoci(88’ Stromajer).
Arbitri: George Rădulescu – George Florin Neacșu și Aurel Oniță – Andrei Chivulete