Dinamo s-a împotmolit la Giurgiu, aseară. Astra a dovedit inteligenţă şi calitate, roş-albii avînd prea multă atitudine şi puţină minte.

Primă repriză spectaculoasă, aseară, la Giurgiu. Budescu i-a electrocutat pe „cîini” cu un şut de la mijlocul terenului, dovedindu-şi încă o dată renumele de golgeter. Stoican era foarte optimist înainte de meci, a insuflat şi elevilor săi ceva din nebunia lui.

Doar că Thomas (3) şi Matei (6) l-au făcut pe Florin Bratu, în tribună, să se întrebe: „Or fi mîncat astăzi?!”. Şuturi slabe şi previzibile. Bălgrădean şi-a mai revenit din şocul debutului negru de partidă, a scos reluarea cu capul a lui Yoda (8). Găman, imediat, era să înscrie cu o reluare a la Ibrahimovici.

4 cornere consecutive – 1 gol
Apărarea permeabilă a „cîinilor” a cedat la faza creată de Măţel şi fructificată de Bukari (22). Yoda (23) a căutat colţul lung şi lovitura decisivă, însă mingea s-a dus pe lîngă. Revenindu-şi din pumni, chiar dacă atacanţii săi latră la lună, Dinamo a împins jocul spre poarta adversă.

Thicot şi Luchin n-au ajuns la o minge de gol, iar Matei (42) a ratat cu seninătate, de la 11 metri. După patru cornere la rînd în prelungiri ale „portughezului” Vali Lazăr şi după o mare oportunitate a lui Luchin, Lung iar providenţial, Rus (45+2) i-a reintrodus în meci pe bucureşteni.

Stoican la primul eşec
Dinamoviştii au fost zvăpăiaţi, precum antrenorul lor, însă Matei cu Thomas n-au vorbit aceeaşi limbă, enervîndu-i la culme pe „cîini”. Antrenorii au mutat, mizînd totul pe tupeu, la maximum chiar din partea lui Stoican. Zougoula, la prima apariţie în Liga 1, a încercat să se vadă pe lîngă băieţii mari din defensiva adversă. Matei (71) a vrut să dea gol cu călcîiul, Lung n-a fost surprins!

Elevii lui Isăilă au fost prea individualişti, fiecare dorind să-şi arate tehnica. Matei, gest stupid în faţa unui Kovacs iubitor de eliminări şi care era, probabil, cu gîndul la Măţel pe care l-a ţinut 5 minute pe margine pînă să intre în teren, şi-a lăsat echipa la greu. „Cîinii” au văzut prea mult roşu în faţa ochilor, prea multă atitudine, puţină clarviziune.

62 de cartonaşe roşii a acordat Kovacs în 121 de meciuri de Liga 1

„E incredibilă situaţia în care am ajuns! Dinamo trece prin momente grele şi tot noi, care am adus-o aici, trebuie s-o salvăm!” (Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo)

www.gsp.ro