Giurgiuvenii n-au putut mai mult, oltenii nu şi-au propus mai mult de-un punct, astfel că etapa s-a închis cu o remiză albă după un joc sub aşteptări.

Elevii lui Sinescu s-au dus pe malul Dunării cu pieptul umflat şi păreau pregătiţi să le sufle gazdelor toate cele trei puncte fără mare efort. Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din tîrgul Severinului nici de această dată.

Mehedinţenii au pus pentru prima dată în pericol poarta lui Silviu Lung jr. Brata (14) a pornit pe contraatac, dar lovitura lui a fost una penibilă, mult „peste”. Budescu putea deschide şi el scorul, însă i-a ignorat complet pe colegii săi veniţi să-l susţină, iar finalizarea personală a dezamăgit. Tole (19) şi Florin Costea (22 şi 25) au încercat şi ei Dunărea cu degetul, fără nici un rezultat.

La reluare, elevii lui Gane au rezistat eroic presiunii puse de giurgiuveni. Enache l-a remarcat pe Panagopoulos (55) după un şut puternic din marginea careului mic. Acelaşi Enache (63) a prins un nou şut de senzaţie de la 40 de metri, mingea trecînd puţin pe lîngă vinclul porţii. Fatai a ratat şi el din poziţie bună, apoi Olah a respins providenţial de pe linia porţii, salvînd un punct ce-i ajută pe olteni mai mult la moral.

Haţegan n-a văzut un penalty!
Astra a ratat cea mai mare ocazie a meciului cu două minute înaintea finalului. Mureşan a lovit mingea cu capul din careu, iar Olah a respins de pe linia porţii. Dar Mureşan a fost lovit, în săritură, cu capul în faţă de către Joel Thomas. Arbitrul Haţegan nu a sancţionat lovitura. Fobalistul Astrei a ieşit pe margine cu nasul spart şi a avut nevoie să-i fie oprită hemoragia înainte să se întoarcă pe teren.

„Eu încă mai cred în salvarea de la retrogradare! Florin Costea creşte de la meci la meci, în curînd va redeveni fotbalistul decisiv de acum 3-4 ani” (Ionel Gane, antrenor CS Severin)

„Adversarul s-a închis foarte bine, iar nouă ne-a fost dificil să construim. Presiunea locului secund începe să apese din ce în ce mai tare pe umerii elevilor mei” (Valentin Sinescu, antrenor Astra)

„Am dominat de la cap la coadă, dar n-am avut şansă. Lupta pentru Europa s-a încins rău de tot, sperăm să ne menţinem pe o poziţie fruntaşă” (Silviu Lung jr, portar Astra)

www.gsp.ro