591c01-ZORINEL-NICULCEA-300x225-500x300De astăzi de la ora 15.00 județul Giurgiu are un nou prefect ce o va înlocui pe controversata Lavinia Crișu. Noul numit este Zorinel Niculcea. El  a fost până în prezent inspector guvernamental la Secretariatul general al Guvernului. Iată ce scrie Cotidianul ”Teolormanul”  (autorul articolului: Carmen Dumitrescu) despre noul nostru prefect : 

Prefect al judeţului în două rânduri, Zorinel Niculcea este tipul de politician lipsit în totalitate de verb şi de carismă. În plus, este un politician bogat, genul de om căruia nu i se pare nimic greşit în faptul că mandatele îţi asigură bunăstare, astfel că nu simte niciodată nevoia de a mima interesul personal în politică.

Tot cotidianul numit îi face și portretul profesional:  Niculcea a făcut ceva eforturi ca să ajungă în poziţiile pe care le-a ocupat, având competenţe semnificative în domeniul său de referinţă: ingineria. Însă, ca om numit politic, Zorinel e o catastrofă şi gafele de comunicare comise de-a lungul timpului au demonstrat că personajul n-are niciun fel de chemare către administraţie şi politică. Lucru pe care, evident, Niculcea nu-l acceptă şi continuă să creadă în ascensiunea sa publică, chiar dacă realmente, accidentul care l-a propulsat în politică este o problemă fundamentală pentru administraţia publică locală din Teleorman. Cei care au lucrat cu el ştiu că Niculcea are o profundă repulsie faţă de mass-media şi, în plus, este extrem de speriat de camerele de luat vederi şi de declaraţiile publice. Pe bună dreptate, în condiţiile în care la capitolul exprimare, omul are mari dificultăţi. Tot cei care au lucrat cu el ştiu că Niculcea este uşor de manipulat şi că, de regulă, pasează responsabilităţile altora, pentru că nu ştie prea bine cum să acţioneze corect, astfel încât să nu supere pe nimeni.

Același ziar se ocupă și de biografia acestuia  , scriind: Născut în Teleorman, în comuna Putineiu, Niculcea a trăit cea mai mare parte a vieţii lui în Roşiorii de Vede. După finalizarea cursurilor liceale, acesta s-a înscris la Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Electrotehnică, pe care a absolvit-o în anul 1985 cu rezultate bune, fiind repartizat ca inginer stagiar la fosta IPTE unde a lucrat vreme de cinci ani. Ulterior, s-a înscris şi a absolvit cursurile Academiei de Studii Economice Bucureşti. O altă etapă din evoluţia sa profesională a fost ocuparea postului de director economic al SC Urbis din Roşiorii de Vede şi apoi ocuparea funcţiei de şef serviciu în carul fostului IAS din Roşiorii de Vede, unde a ajuns, în cele din urmă şi director general. Ocuparea funcţiei de prefect al judeţului Teleorman i-a adus, însă, beneficii şi mai mari, astfel că în acest moment, Zorinel Niculcea este unul dintre oamenii bogaţi ai judeţului şi nu neagă acest lucru.

Totuşi, în vremea în care ocupa postul de prefect al judeţului, acesta conducea maşina Prefecturii şi făcea naveta pe banii contribuabilor, lucru despre care s-a scris în presă la momentul respectiv. Dar cu toţii ştim că banii se fac în mod cumpătat, aşa că zgârcenia în cazul oamenilor cu bani nu trebuie să ne mire prea mult. De când nu mai este prefect, despre Zorinel Niculcea nu se mai ştiu multe lucruri. Totuşi, are grijă să se afişeze în continuare în cercurile selecte ale judeţului şi nu scapă niciun prilej să arate că încă mai există. Şi probabil va continua să existe, pentru că interesele sale nu s-au oprit în acest punct, mai ales că nevoia acumulării e progresivă şi, de regulă, nu scade niciodată în intensitate. Şi, din fericire pentru el, circumstanţele favorabile apar mereu în calea celor care cred în obiectivele lor.

Despre noul prefect, Zorinel Niculcea, am mai aflat că  a fost înlocuit din funcția de prefect de Teleorman, în 2013 chiar de către  șeful său de cabinet! Niculcea este membru PNL,  și a fost numit prefect de Teleorman  imediat după ce USL-ul  a preluat guvernarea. El a mai ocupat această funcție și în perioada 2007-2009, după care a fost trecut tot pe un post de inspector guvernamental de către premierul de atunci, Emil Boc.

(Jurnal)