Astăzi, de 1 Martie, în Piața Centrală a Municipiului Giurgiu…!

0
501

Astăzi încă de la primele ore ale dimineții, deși vremea nu a ținut cu noi, producătorii de mărțișoare și-au aranjat tarabele în așteptarea amatorilor de atenții cu șnur.

Cumpărătorii nu s-au lăsat prea mult așteptați, marfă fiind din belșug, pentru toate gusturile și, mai ales, pentru toate buzunarele…

Florile au invadat la rândul lor Piața, într-o explozie de culori și parfum dacă ne referim la zambile.

O zi pe care giurgiuvenii au dedicat-o cadourilor ce au fost oferite femeilor: iubite, soții, mame, șefe de serviciu/instituții…, de la caz la caz.

Nimeni, ne referim la femei, nu a scăpat fără a primi astăzi ceva cu șnur alb și roșu, în dar. Sau măcar credem că așa s-a întâmplat, urmărindu-i de aproape pe cei ce se tot căutau prin buzunare,  numărând banii în apropierea zonelor cu oferte.

Deși prima zi a lunii acestui început de primăvară, din punct de vedere calendaristic, a beneficiat, așa cum am constatat cu toții, de o ”babă” mai puțin însorită ”la față”, giurgiuvenii n-au renunțat însă de a face daruri celor dragi, preferând să cumpere mărțișoare în detrimentul trufandalelor de sezon.

(Jurnal)