Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Astăzi creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor – ”Intrarea Domnului în Ierusalim”…Este ziua onomastică a celor cu nume de flori

Astăzi creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor – ”Intrarea Domnului în Ierusalim”…Este ziua onomastică a celor cu nume de flori

0

 

Sărbătoarea intrării Domnului în Ierusalim a fost suprapusă peste cea a zeiţei romane a florilor, Flora, de unde şi denumirea populară pe care a primit-o.

În tradiția creștină, se spune că Mântuitorul a intrat în Ierusalim călare pe un asin, smerit, arâtându-le celor veniți să-l vadă că nu este o persoană care a venit să stăpânească lumea.

Locuitorii Ierusalimului au ieșit înaintea Domnului cu mare evlavie. Dar nu cu aceeași evlavie l-au primit arhiereii, fariseii și cărturarii, ce erau deja bântuiți de păcatul uciderii lui Iisus.

„Ce facem, pentru că Omul acesta face multe minuni? Dacă-L lăsăm așa toti vor crede în El și vor veni romanii și ne vor lua și țara și neamul”, gândeau aceștia, după cum scrie în Sfânta Scriptură.

Duminica Floriilor este urmată de Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, în care Iisus Hristos a fost răstignit și a înviat a treia zi după scripturi.

De Florii, cei care au nume de flori își celebrează onomastica. Se estimează că în România sunt peste 1 milion și jumătate de  pesoane care își vor serba onomastica în această duminică.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °