Astăzi a fost ziua națională a Produselor agroalimentare românești

0
197

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează o amplă campanie de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimentele de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, stabilită prin lege, este sărbătorită, an de an, începând cu 2017, pe data de 10 octombrie. Prin această lege se vrea îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români. La nivelul DAJ Giurgiu, începând cu data de 8 octombrie, de la ora 9,00, prin Piața Volantă din incinta Direcției, situată pe șoseaua Ghizdarului nr.1 s-a organizat un astfel de eveniment, la care sunt așteptați cât mai mulți giurgiuveni.

Acțiunea este realizată de reprezentanți ai DAJ Giurgiu, în colaborare cu structuri asociative din domeniul agroalimentar de la nivelul județului Giurgiu.

(Petra Ochișor, director DAJ)