DSC00987

Foto: Constantin Mihart (primul din stânga), noul prefect, Zorinel Niculcea (mijloc)  și Vasile Mustățea – președintele Consiliului Județean Giurgiu (primul din dreapta )            

 

 În această dimineață, de 15 aprilie, la Prefectura Giurgiu s-a desfășurat ceremonia de investire a noului prefect al județului, teleormăneanul Zorinel Niculcea.

          În prezența câtorva primari de comune, a mai multor șefi de deconcentrate, a trei parlamentari din partea liberalilor (Florian Nicolae și proaspeții reveniți Marin Anton și Lucian Iliescu), dar și a președintelui Consiliului Județean, Vasile Mustățea,  directorul general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului,Constantin Mihart, a dat citire Hotărârii de Guvern privind aplicarea mobilității celui mai-sus menționat, din funcția publică de inspector guvernamental în funcția publică de prefect al județului Giurgiu.

DSC00982

          A urmat depunerea jurământului de credință privind statutul funcționarilor publici și discursul susținut de proaspătul investit în care acesta a spus: În primul rând, doresc să mulțumesc domnului prim-ministru al României, dar și Guvernului României pentru încredere acordată și pentru onoarea de a deveni prefect al județului Giurgiu. În al doilea rând, vreau să solicit tuturor directorilor de instituții să dea dovadă de profesionalism, integritate și, mai ales, să respecte legea. Nu în ultimul rând, în ceea ce privește organizarea alegerilor locale, îmi doresc ca acestea să fie libere și corecte, iar după data de 5 iunie, vreau să vă asigur că voi verifica temeinic legalitatea cheltuirii banului public în județ, a spus Niculcea.

          Totodată, având în vedere că de când a fost anunțată schimbarea prefectului, presa locală giurgiuveană a preluat din presa locală teleormăneană articole ce relevau faptul că Zorinel Niculcea ar fi un politician bogat, genul de om căruia nu i se pare nimic greşit în faptul că mandatele îţi asigură bunăstare, acesta a dorit să sublinieze că singura sa mare ”bogăție” este familia, de care se simte foarte mândru.

          La rândul său, președintele C.J., Vasile Mustățea, a dorit să îi ureze noului prefect, bun-venit în județul nostru și să îl asigure de sprijinul său și să îi dorească  mult succes în activitatea profesională.

 (Jurnal)