Astăzi, 7 octombrie este ziua de naștere a lui Vladimir Putin! De ce lucruri abominabile se face vinovat cel care, de 22 de ani, este Președintele Rusiei! (Vezi VIDEO)

0
401

Astăzi, 7 octombrie este ziua lui Vladimir Putin, Președintele Rusiei,  care împlinește  70 de ani.  

Vladimir Putin este născut la 7 octombrie 1952, la Leningrad, fiind Prâslea familiei, dintre cei trei copii… El a devenit președinte al Rusiei încă din anul 1999  fiind ulterior considerat printre mai controversați lideri mondiali din istoria recentă.

În timp ce unii  îl percep ca pe un erou ce a salvat Rusia de la dezastrele economice și sociale ce se conturau, alții îl consideră un tiran periculos care a ruinat țara.

Președintele Rusiei a studiat la Universitatea din Leningrad și a absolvit Facultatea de Drept cinci ani mai târziu. După ce și-a luat diploma, Vladimir Putin a aderat la KGB. Incepând cu 1984, Vladimir Putin s-a trasferat la Moscova unde si-a aprofundat studiile la Institutul Youri Andropov. Un an mai târziu, Putin a fost transferat la Dresda, în Germania de Est fiind sub acoperire, având rolul oficial al unui simplu traducător.

La momentul Reunificării Germaniei, în 1990, sediul  i-a fost luat cu asalt de revoluționari. Ulterior s-a întors la Leningrad unde a fost angajat de primarul Leningradului pe funcția de consilier pentru afaceri internaționale.

De la primul său mandat, în 2000, Putin  se află în prezent la al patrulea mandat prezidențial din 2018!

 În viața personală,  după ce s-a căsătorit, Putin  a divorțat de Lyudmila Shkrebneva cu care a avut doi copii: Mariya Putina și Katerina Tikhonova.

De precizat că în afara amenințărilor de astăzi ale lui Putin cu arma nucleară, în 1962, SUA și Uniunea Sovietică – sub președintele John F Kennedy și Nikita Hrușciov – s-au apropiat de o primă confruntare nuclear, c era vorba de  desfășurarea armelor nucleare rusești în Cuba. Confruntarea de atunci este considerată de mulți experți ca fiind cea mai apropiată de un război nuclear la scară largă, de până astăzi.

(Surse: Digi 24 )