Nici nu apuci bine sa feliciti un cuplu abia casatorit, ca ai si aflat despre actele lor depuse pentru divort! Isi jura iubire eterna si isi sarbatoresc casatoria cu petrecere fastuasa, fara insa a preciza ca pentru ei, eternitatea inseamna de fapt “pana ma plictisesc de tine” sau “pana la primul conflict mai serios”. Era o vorba care mai circula si pe retelele de socializare, ca inainte oamenii erau obisnuiti sa repare lucrurile, acum s-au obisnuit sa le arunce! Asa si cu relatiile: parca in urma cu ceva ani, ficare din cuplu incerca sa “munceasca” la relatia respectiva, si nu sa se dea batuti dupa primele certuri. Acum inlocuim prea usor oamenii, si nu mai parem dispusi sa acordam alte sanse, si chiar sa mai facem si noi compromisuri, fara insa a fi in detrimentul propriei persoane.

Insa o parte din insuccesul multor persoane in viata personala, se datoreaza si grabei cu care avanseaza intr-o relatie! Ca si intr-un joc de Partypoker, ei dau “all in” mult prea devreme, sarind astfel peste etape in care s-ar putea consolida mai bine relatia, sau dimpotriva, ar putea afla mai din timp ca nu sunt potriviti unul pentru celalalt. Asa ar fi scutiti de complicatii, de chestiile birocratice pe care le implica un divort si s-ar putea separa fara prea multe pagube sentimentale si materiale.

Nu de putine ori, se persevereaza in greseli si se considera ca omul poate fi schimbat. Asta nu se intampla aproape niciodata, si daca ai ignorat anumite gesturi cere nu iti placeau, doar gandindu-te ca dupa casatorie se va schimba, poti fi sigur ca ai luat o decizie proasta. Trebuie sa pui si o picatura de rational in toate sentimentele pe care le incerci, tocmai pentru a nu te vedea dupa ceva timp, in situatii neplacute.