Aripa de clădire, destinată arhivei OCPI Giurgiu, va fi terminată în câteva luni!

0
1276

Curând, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Giurgiu își va mări sediul din strada Sloboziei, prin adăugarea a încă unei aripi, clădirii deja existente.

Stând de vorbă cu directorul instituției, Mirel Leonida Dumitru, acesta ne-a oferit câteva date despre  noua investiție.

         Foto: Mirel Leonida DUMITRU- director OCPI Giurgiu

Suprafața construită a noii clădiri, la sol,  este de 192 de metri pătrați, cu un P+2…Destinația pentru care a fost ridicată este aceea de a muta arhiva, spațiul existent fiind foarte mic și necorespunzător. Ea se va întinde pe etajele unu și doi ale noii aripi de clădire, urmând ca parterul să îl destinăm exclusiv relației instituției cu publicul. Un loc în care cetățeanul să poată să scrie o cerere, alături de biroul destinat Registraturii – ne spunea directorul OCPI, Mirel Dumitru.

Este de fapt o etindere a clădirii în care noi am funcționat până acum. Va fi un spațiu generos în care oamenii vor putea să solicite informațiile de care au nevoie, putându-se folosi  și de dotarea corespunzătoare din punct de vedere tehnic. 

În ceea ce privește Parcarea, ea  va fi realizată doar pentru personalul instituției noastre, publicul urmând a staționa în afara incintei  acesteia.

Întrebat când crede că noua aripă a clădirii va fi gata, Dumitru Mirel ne-a spus: Preconizăm că la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, clădirea ar putea  fi gata în integralitatea ei. Evident, în funcție de operativitatea constructorului… 

Dotările vor fi și ele efectuate după ce vom stabili însă, împreună cu arhitectul și constructorul, cât de înalte vor fi rafturile pentru arhivă, În paralel se vor efectua branșamentele la Gaze și la partea electrică. Astfel, în câteva zile vom ști când vom putea demara achizițiile pentru arhivă – ne-a mai precizat directorul OCPI – Giurgiu, Mirel, Leonida Dumitru.

(Jurnal)