Aproape 8.000 de elevi giurgiuveni călătoresc gratuit pe mijloacele de transport în comun!

0
242


Dacă se va ţine cont de condiţia impusă de Primărie, numărul acestora ar putea scade la jumătate… 

În prezent, procedura de emitere şi atribuire a cardurilor de călătorie pe care municipalitatea le va oferi gratuit elevilor giurgiuveni se află în plină desfăşurare. Deşi acestea nu au fost, încă, distribuite, elevii din municipiu călătoresc, fără restricţii, gratuit, pe mijloacele de transport în comun.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu ne-au informat în acest sens că în prezent, în unităţile de învăţământ din municipiu sunt înscrişi 7.910 elevi. Din păcate, nu există, în acest moment, o situaţie clară a numărului de elevi care s-ar încadra în condiţia pusă de municipalitate pentru a beneficia de gratuitatea pe transportul în comun din oraş: prezenţa la ore de minim 80%! Motivul invocat de reprezentanţii ISJ Giurgiu este că nu a fost finalizată introducerea acestei situaţii în baza de date electronică de la nivelul municipiului.

După cum arată însă rezultatele obţinute în ultimii ani de elevii giurgiuveni la examenele naţionale, estimăm un număr destul de mare al celor care absentează. Începând de anul acesta, având transportul asigurat, sperăm că elevii vor fi stimulaţi şi îşi vor revizui obiceiul  de a ”chiuli” de la şcoală.  Odată cu, probabil, prezenţa crescută, va creşte şi nivelul lor de pregătire, iar examenele nu vor fi „pietre de moară”, ci adevărate şanse de reuşită în viaţă. 

Teodora Nicolau