joi, septembrie 21, 2023
Acasă Actualitate FRONTIERA GIURGIU: Aproape 3,5 kilograme de bijuterii din aur, ascunse la motorul...

FRONTIERA GIURGIU: Aproape 3,5 kilograme de bijuterii din aur, ascunse la motorul unui autocar de transport persoane

0
2682

„În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat că erau 1.199 bijuterii din material galben și alb, presupus a fi aur, în greutate totală de 3.445 grame. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 55 de ani, care nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate”,  au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Potrivit celor declarate de bărbat oamenilor legii, bijuteriile, în valoare totală de aproximativ 861.250 lei, urmau să ajungă pe piața din București.

„Întreaga cantitate de bijuterii a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor, urmând a fi predată Trezoreriei Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Bărbatul de 55 de ani este cercetat pentru contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal.

Nu este însă primul caz de acest fel. La începutul anului, tot în Vama Giurgiu, un alt cetățean turc a încercat să introducă aur în România prin aceeași metodă. Bărbatul a ascuns peste 5 kilograme de bijuterii la motorul mașinii.  La control, însă, polițiștii de frontieră au descoperit și au confiscat aurul în valoare de peste 1,2 milioane lei.

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com