Anul trecut, 300 de câini fără stăpân din adăpostul de la Giurgiu au fost adoptaţi în Germania

0
69

caini giurgiuAproximativ trei sute de câini fără stăpân din municipiul Giurgiu au ajuns, anul trecut, la familii adoptatoare din Germania. Şi giurgiuvenii adoptă, însă, patrupede din adăpostul de câini, numai în luna ianuarie a acestui an peste 30 de câini găsindu-şi un cămin.

‘Noi avem o convenţie de parteneriat cu o asociaţie din Germania, care asigură hrana uscată pentru câinii care ajung în adăpostul din municipiul Giurgiu, şi nu îi eutanasiem, tot cei din asociaţie le găsesc adoptatori, astfel încât, pe parcursul anului trecut, au plecat spre Germania, fiind adoptaţi, aproximativ trei sute de câini din adăpostul de la Giurgiu. Şi giurgiuvenii mai adoptă câini, în luna ianuarie din acest an fiind adoptaţi, din adăpost, aproximativ 30 de câini’, a declarat, pentru AGERPRES, Gina Isaiu, şefa Adăpostului pentru câinii fără stăpân din municipiul Giurgiu.

Ea spune că Primăria municipiului Giurgiu s-a preocupat de creşterea capacităţii adăpostului, astfel încât, de la 450 de locuri câte erau la finalul anului trecut, acum acesta are 730.

Activitatea de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzi a stagnat în perioada căderilor masive de zăpadă din luna ianuarie, pentru că, potrivit autorităţilor, nu se putea desfăşura corespunzător. După topirea zăpezii, această activitate a fost reluată, astfel încât zilnic sunt aduşi la adăpost aproximativ opt câini, a mai menţionat Isaiu. AGERPRES