Giurgiuvenii ce iubesc fotbalul cunosc la această oră faptul că echipa locală, Dunărea Giurgiu, tocmai a ratat finala Campionatului județean din Liga a IV-a, un insucces care a inflamat spiritele cârcotașilor ce s-au înghesuit să găsească vinovați acolo unde nu sunt, aruncând cu pietre în ei, pe toate mediile de socializare.

În contrareplică, prof. Dorian Gîrlea, fiul celebrului antrenor Gogu Gîrlea, cel ce antrenează echipa Dunărea, a simțit nevoia să  dea o declarație de presă, în urma acuzațiilor apărute în mediul on line, pe care le consideră grave și neadevărate.

În cadrul acestoracuzații este vizată – așa cum ne spunea antrenorul Gîrlea – o persoană din administrația municipală, lucru ce l-a intrigat și l-a determinat să dea o replică celor ce, din spatele anonimatului, fac tot felul de afirmații nefondate.

Am aflat de la prietenul și colegul meu, prof. Marian Damian, viceprimarul Municipiului Giurgiu, că în mediul on line, unde deseori se înghesuie să facă tot felul de comentarii dizgrațioase, mediocrități ale acestei comunități, cum că el ar fi fost acuzat că este vinovat de eșecul echipei Dunărea. Că s-ar fi implicat, ba chiar mi-ar fi impus să fac anumite compromisuri și că de asta echipa Dunărea nu a câștigat…

Sunt lucruri total neadevărate! Sincer să fiu, până la acest moment eu unul nu am fost niciodată implicat în astfel de lucruri murdare…Este și motivul pentru care nici nu știu cum să încep această declarație a mea – ne-a spus profesorul Dorian Gîrlea.

Nu accept însă ca un astfel de om să fie terfelit, nevinovat, pe postările de pe facebook…

Ca să o iau de la început trebuie să precizez că am fost numit antrenor al echipei Dunărea Giurgiu, anul trecut, într-un moment delicat pentru aceasta, ajungând cu ea, anul acesta, în această finală, după ce am câștigat etapa județeană la Cupa României, în data de 5 iunie.

Am ieșit pe primul loc în seria Sud, Liga a IV-a și am obținut calificarea la play-off, pentru accederea la barajul de promovare în Liga a III-a. În semifinale am câștigat, jucând cotra echipei din Bolintin Vale, însă am pierdut în finală, la loviturile de la 11 metri, după un final interzis cardiacilor, cu Adunații Copăceni. Precizez că  cele 120 de minute (incluzând cele două reprise de prelungiri),  s-au încheiat  1-1. Scorul final, după executarea loviturilor a fost de 15 la 14 pentru echipa din Adunați…Vă imaginați ce a fost acolo?

În concluzie eu sunt cel care îmi asum responsabilitatae privind aceste rezultate. Eu sunt vinovat, în totalitate, pentru  acest eșec! Evident că au fost voci care ne-au reproșat că o ditamai echipa de la oraș, ca Dunărea Giurgiu să fie învinsă de una dintr-o comună cum este Adunații Copăceni. Vanitatea e mare,domnilor,  ce vreți…

Mai întâi de toate trebuie spus că adversarii noștri din această finală au jucători aduși din București. Eu am mers pe elementul local. În primul meu 11, în finală, au jucat doar doi din București. Și chestia asta, cu Bucureștiul, am făcut-o pentru că mi s-a impusPrima dată mi s-a spus că am la dispoziție 2 ani până la promovare. Și dacă au văzut că am șanse ( eram pe locul trei la sfârșitul turului, fiind la doar două puncte de prima clasată),  au zis:  gata!  schimbăm obiectivul , căci inițial, pentru acest an, obiectivul era să prind play-offul.

Aveam în lot numai copii de la Giurgiu.  Pentru a obține rezultatle scontate am fost nevoit să întăresc lotul cu niște jucători aduți din București. Eu însă rămân la ideea mea de a promova jucători de aici, din Giurgiu.

Dacă tot investim și sunt banii Giurgiului, de ce să dau altuia, pentru că adversarii noștri au luat jucători peste 30 de ani… Și cu toate astea, în finală am jucat de la egal la egal…S-au ratat doar două lovituri, de către doi jucători, unul în vârstă de 19 și altul  de 20 de ani. Ce poți să le reproșezi acestor copii? Unii dintre aceștia au executat chiar și de două ori loviturile de departajare

Și cu toate acestea pe mediile de socializare au dat vina pe viceprimarul Damian. A fost acuzat că mi-ar fi impus tot felul de lucruri, că s-a băgat peste mine, că el face echipa, că și pe timpul Smărăndiței Iliescu, Damian făcea acesteia tot felul de servicii… Numai și numai mizerii…Eu  îmi asum toate aceste rezultate și cu asta am încheiat!  Bune, rele cum sunt, eu sunt cel responsabil pentru ele, iar viceprimarul Damian nu a făcut altceva decât să mă susțină…Am avut condiții foarte bune, tot ceea ce am cerut mi s-a oferit. Să fie făcut vinovat viceprimarul pentru acest eșec, este de neconceput… Mă doare pe mine! E o nedreptate enormă!

Eu cunosc stilul acestor cârcotași de pe facebook… Unul este chiar din Club, de la Dunărea. Ită de ce consur că este vorba despre o răzbunare a individului,  pentru niște bani…Evident că acesta scrie pe un profil fals (…).

În concluzie accept acuzațiile doar atunci când cineva este vinovat.  În cazul de față însă omul ăsta nu are niciun dram de vină.  A fost introdus în această ecuație de către dușmanii pe care îi are, căci știm cu toții că fiecare dintre noi avem dușmani…

Iată de ce am simțit nevoia să fiu sincer, în primul rând cu mine dar și față de giurgiuvenii care mă cunosc. De aceea o spun cu toată responsabilitatea:  eu sunt vinovat de acest rezultat al echipei Dunărea și nimeni altcineva.

În privința celor apărute pe facebook, minciuni ce m-au determinat să vin cu această declarație în fața concetățenilor mei, vreau să spun că este un loc în care nu există autocenzură, bun simț… Facebook-ul se transformă tot mai des într-o hazna în care trăiesc și se manifestă ”animale umane”. Un loc care pur și simplu te înspăimântă. Au dispărut polemicile de altă dată, pentru că nu mai sunt bărbați, nu mai sunt oameni, sunt numai flașnete agramate care nu au niciun argument. Grav este că toată societatea noastră s-a umplut de așa ceva…

Întrebat dacă va mai continua să antreneze echipa Dunărea, în cazul în care i se va solicita acest lucru, profesorul Dorian Gârlea ne-a spus:

În clipa asta nu știu care este hotărârea conducerii Clubului. Eu însă îmi însușesc decizia lor. Dacă ei vor dori să continui, bine, dacă nu, asta e…!  Evident că dacă mi se va cere voi continua să lucrez la proiectul pe care l-am început. Totul însă depinde de ei…

Subliniez faptul că voi miza totodeauna în primul rând pe talentele locale, pe tinerii  acestui oraș. M-a bucurat faptul că la meciul cu Adunații Copăceni au luat loc în tribune mai mulți spectatori decât veneau la meciurile echipei Astra, în Liga I-a.

Cei îndrăgostiți de fotbal vor veni să-i regăsească în teren pe copiii lor, pe nepoți, pe vecinii de cartier, oamenii acestui oraș. Suntem dornici cu toții să îi regăsim în teren pe giurgiuvenii noștri, pe copiii noștri…

Asta este diferența între echipa Dunărea Giurgiu și celelalte echipe din județ, faptul că echipa noastră este formată din giurgiuveni nicidecum din  jucători aduși din altă parte. …ne mai spunea prof. Dorian Gârlea, la finalul declarației sale.

(Florian TINCU)

Explicație FOTO:  prof. Dorian Gârlea – primul din stânga, în picioare