Antenele Varanului,  mai importante  decât viața unor zeci de copii!?

2
183

badea-460x407Maria, o fetiță de  un an și patru luni, era  anunțată cu o săptămână în urmă ca fiind a treia victima în cazul copiilor din Argeș, infectați cu bacteria E-coli. Coșmarul bebelușilor internați prin spitale din țară , în urma acestei epidemii (deși medici se feresc să o numească așa), începe să semene cu cel din Clubul #Colectiv.

În acest timp parlamentarii noștri își votează pensiile speciale, fără intenția de a mima măcar alcătuirea unei celule de criză în cazul copiilor care mor cu zile, fără ca nimeni să poată spune de ce. În paralel 5.000 de pensionari ies în stradă pentru a protesta împotriva deciziei ANAF de a executa fiscal televiziunile turnătorului Felix, Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani închisoare. Oamenii ăștia nu au ieșit pe stradă pentru că pensiile lor sunt prea mici, sau pentru că pruncii noștri, nepoții lor  mor fără astăzi a mai avea siguranța zilei de mâine, ci (ca și nu de mult , în cazul OTV-ului!) pentru că le-ar putea periclita emisiunile în care persoanele ostile lui Voiculescu erau linșate  mediatic.  

După cum am văzut grija cea mare a aleșilor noștri, în frunte cu președintele țării, se îndreaptă exclusive către soarta ”Antenelor…” Asta deși aici este vorba despre datorii neachitate și nicidecum despre interzicerea emisiei pe posture, așa cum se încearcă a se acredita. De ce atâta vehemență din partea parlamentarilor ? Foarte simplu! Pentru că imaginea pe care televiziunile Varanului o pot creiona unui politician nu se compară nici cu un million de vieți de copii! Este odios, dar adevărat!

Copiii aceștia care se sting fără șansa de a se fi bucurat de puțină  copilărie, de un majorat cu colegii,  de fiorii zilei  căsătoriei, de clipele de răgaz ale existenței și în cele din urmă de o bătrânețe frumoasă și liniștită lângă nepoți, nu pot aduce nici notorietate , nici raiting, nici milioane de euro din publicitate. Tocmai de asta aleșii noștri reacționează cu atâta cinism, maculați de indiferență.

La Marie Curie mai sunt internati 7 prunci, iar medicii sunt preocupati in egala masura si de starea lor actuala dar si de sechelele cu care ar putea ramane dupa atatea zile de dializa si terapie intensiva.O mina de ajutor ar putea veni din strainatate de la Centrul European de control al bolilor de la Stockholm- scriu agențiile de știri.

Totul e în regulă dacă ne uităm la analize … si totusi copiii ăștia mor! Cu lacrimi în ochi, părintii pruncilor internați  se roagă neputincioși la Dumnezeu și nu înțeleg ce se întâmplă.  Medicii nu reușesc la rândul lor sa identifice cauza acestor imbolnavirilor în lant.

Ca și în cazul Colectiv , când instituțiile au început să se acuze între ele, tragedia dovedind vulnerabilitatea și marile lipsuri din cadrul sistemului, și în cazul bebelușilor din județul Argeș a apărut și ipoteza tratamentelor greșite. Mulți dintre copiii care au ajuns în spitalele din Pitești au primit antibiotic, ceea ce ministerul sănătății consideră că a fost o greșeală…

Ipoteze peste ipoteze … concluzii însă fără răspunsuri. După atâtea zile de analize, autoritatile înca nu stiu sa raspunda la întrebarea care a împietrit pe buzele părinîilor: cum s-au îmbolnăvit copiii lor ? De ce ai lor și numai ai lor?

De abia marți corpul de control al Premierului a demarat o anchetă la spitalul Marie Curie și la cel din Pitesti. Între timp realizatorii posturilor de televiziune ale evazionistului Dan Voiculescu citesc zecile de proteste ale simpatizanților din țară: ONG-uri, Asociații, persoane fizice, telespectatori fideli… Nimeni nu protestează însă împotriva imobilismului politicienilor noștri la drama pe care o trăiesc acești copii și familiile acestora.

Numai medicii rămân, ca și în cazul Colectiv, racordați la suferința acestor copii și afectați de tragedia pe care o trăiesc părinții lor.

Interesul național nu este salvarea unor copii, ci cum să scutim familia Voiculescu de datoriile către statul român!?

 În acest timp zeci de mii  de familii din România rămân fără case, în urma sechestrelor ANAF, iar eu nu am văzut niciun parlamentar care să își rupă hainele de pe el de îngrijorare în privința cetățenilor ce trăiesc aceeași dramă ca cea a Antenelor. Asta este țara în care vrem să trăim? Dumneavoastră credeți că tot ce am consemnat în rândurile de mai sus este un semn de normalitate? Poate le explicați tot dumneavoastră părinților Mariei, care tocmai a plecat dintre noi, de ce politicienii noștri tratează atât de diferit cele două cazuri. Poate faceți dumneavoastră asta…eu nu pot pentru că mă îneacă un plâns care-mi șterge din albiile crezului meu șuvoaie de cuvinte.. !

(Florian TINCU)

2 COMENTARII

  1. Vreti ca o comisie din parlament sa vindece copii?lasati doctorii sa-si faca treaba.
    Daca nu va convine nu va uitati la antene.Lasati chestia cu lacrimile ca ……
    Personal,cati copii ati ajutat sau batrani? Aveti habar ce inseamna niste analize de laborator laborioase?Cand va dati cu parerea acesti ,,formatori de opinie „mai informati-va si voi.Daca nu stiti,mai bine taceti.Apropo`antenele nu au datorii la stat.
    Sa stiti ca nu sunt votant psd.

  2. Dar unde sunt „tinerii frumoși și liberi”,galeriile de fotbal și elevii de liceu chemați prin Facebook la ” revoluție”,ca în cazul”Colectiv”?
    Răspuns:atunci trebuia dat jos Ponta,ca să se instaleze „Guvernul Meu”,si urmașii celor cu petlițe albastre s-au executat imediat.Ca si atunci ,si acum,nu-i interesează soarta celor care mor,ci atingerea unor scopuri politice.La fel a fost si când au murit bebelușii arși de vii la Maternitatea Giulești,atunci nu se supărau tinerii frumoși și liberi,fiindcă la putere era tatucul lor care închisese zeci de spitale si desființase mii de posturi din sănătate,si până la urmă a fost găsită vinovată o amărâtă de asistentă.Să vedem măcar dacă Parlamentul votează moțiunea simplă împotriva ministrului sănătății.