Acasă Actualitate Angajații sunt tot mai nemulțumiți de locul de muncă. Veniturile mici, stresul și burnout-ul sunt lucrurile ce îi afectează cel mai mult…

Angajații sunt tot mai nemulțumiți de locul de muncă. Veniturile mici, stresul și burnout-ul sunt lucrurile ce îi afectează cel mai mult…

0
Angajații sunt tot mai nemulțumiți de locul de muncă. Veniturile mici, stresul și burnout-ul sunt lucrurile ce îi afectează cel mai mult…

Conform unui sondaj BestJobs, satisfacția angajaților români  la locul de muncă se situează la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani.

Circa 42% dintre aceștia spuneau că nu reușesc să își găsească un echilibru între viața personală și jobul pe care îl au.

Astfel, în cadrul acestui sondaj, doar 32% dintre angajați s-au declarat mulțumiți de jobul actual, în timp ce 49% dintre aceștia s-au declarat nemulțumiți și extrem de nemulțumiți de jobul lor. În plus, 6 din 10 angajații respondenți spuneau că satisfacția scăzută la locul de muncă le afectează în mod negativ viața personală.

Acest lucru a înregistrat o creștere față de 2023 respectiv 37% și 2022 respectiv 32%, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

Nevoile angajaților

Creșterea salariilor reprezintă principala nevoie a angajaților. Aceștia sunt afectați de instabilitatea economică și de efectele tot mai puternice ale inflației, 55% dintre aceștia consideră că o majorare salarială le-ar aduce mai multă satisfacție la locul de muncă. Printre nevoi se mai numără și un program mai flexibil (11%), posibilitatea de a lucra remote (10%) și aprecierea din partea șefilor (10%).

Rezultatele sondajului BestJobs arată clar că angajații își doresc mai mult sprijin financiar. Doar 6% dintre angajați prioritizează promovarea profesională, vizibilitatea sau reputația, rezultatele evidențiind că siguranța financiară este mai importantă decât dezvoltarea profesională pentru mulți dintre aceștia”,  managerul de Marketing bestjobs.

Circa 60% dintre angajații respondenți consideră că veniturile lor sunt sub media pieței, în timp ce doar 20% le percep ca fiind corecte în raport cu valoarea și expertiza lor.

Totodată, în ceea ce privește creșterile salariale, 59% dintre respondenți nu au beneficiat de nicio majorare în ultimul an, în timp ce 26% au primit o creștere de 10-15%.

În privința beneficiilor extrasalariale primite , cele mai frecvente sunt bonurile de masă (61%), abonamentele la clinici medicale private (24%), bonusurile de performanță (24%), decontarea transportului (20%) și posibilitatea de a lucra remote (18%). Totuși, angajații își exprimă dorința pentru mai multe zile de concediu (29%), vouchere de vacanță (24%) și o extindere a bonusurilor de performanță (21%).

Stresul și burnout-ul, principalele probleme la locul de muncă  

Incertitudinile și temerile angajaților alimentează nivelul de stres și burnoutul (n.red – sindromul epuizării profesionale la serviciu). Conform sondajului 42% dintre angajați se confruntă cu simptome de burnout.

Printre principalele motive de stres se numără volumul de muncă tot mai crescut (15%), îngrijorările legate de starea de sănătate (15%) și teama de concediere (13%). Acest lucru subliniază nevoia de strategii eficiente pentru reducerea stresului și sprijinirea echipelor într-un mod sustenabil.

Sondajul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eșantion de 1.215 de utilizatori de internet.

 

Sursa: eJobs

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
8.2 ° C
8.2 °
8.2 °
77 %
4.4kmh
14 %
mie
11 °
joi
12 °
vin
10 °
sâm
6 °
Dum
1 °
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com