Angajații C.N.A.I.R, care încasează zeci de mii de euro, vor intimitate! Pentru asta ei refuză să mai fie supravegheați de camere video!

0
634

Angajații celor câteva zeci de Agenții de Control și Încasare (ACI) ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cărora le trec prin mână zilnic taxe de zeci de mii, dacă nu sute de mii de euro, nu mai vor să mai fie filmați.

Sindicatul Drumarilor transmite o adresă către Directorul General al C.N.A.I.R, în care se  precizează faptul că angajații consideră că li se încalcă drepturile prin  măsura de a fi supravegheați video în timpul serviciului, în cadrul punctelor  de lucru unde aceștia își exercită atribuțiunile de serviciu. Măi să fie?!

Se pare că teama  de camerele  de luat vederi i-a cuprins subit pe  majoritatea funcționarilor de stat, care se ascund în spatele unor astfel de pretext penibile, în timp ce  unii își întemeiază  frica de a fi monitorizați pe baza prevederilor Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001,  referitor la protecția persoanelor , la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date cum este  și cazul drumarilor, și în sfârșit alții  pe  încălcarea intimității.

Ambele  motivații ascund cu siguranță alte motivații . Intimitatea este  un drept  de care beneficiezi în spațiul privat, acasă, în sânul familiei sau  cu prietenii  în sufrageria personal,  în spațiile private. În   locuri publice intimitatea nu poate fi folosită niciodată   pe post de argument al încălcării drepturilor personale.

 Montarea camerelor  în punctele CNAIR pe toate punctele rutiere de intrare/ ieșire din țară, numite și Agenții Încasare și Control (ACI),   au ca scop  combaterea fraudei și evaziunii,  în acest fel existând un control real al angajațiilor, putându-se verfica oricând cu ajutorul camere video, dacă se eliberează sau nu transportatorilor ( șoferilor, în special celor profesioniști), bonuri fiscale pentru rovinietele, tarifele de depășire a tonajului sau dimensiunilor admise ale vehiculelor, tarifele de utilizare a infrastructurii etc.

Camerele au fost montate după ce controalele  effectuate anterior în sistem  au demonstrate existența unei adevărate rețele infracționale, piramidale ce aveau susținere chiar de  la nivelul șefilor  din conducerea CNADNR.

Un control făcut acum câțiva ani, timp de 24 de ore, a stabilit că zeci de angajaţi din  cele trei staţii de taxare :  Giurgiu, Feteşti și  Giurgeni-Vadu Oii ,  şi-au băgat în buzunare, într-o singură  zi, zeci de mii de euro!  Realitatea a demonstrat că au existat angajați în aceste puncte care au acumulat averi  însemnate ce nu ar putea fi niciodată justificate. Iată de ce pretențiile drumarilor la intimidate crează mari suspiciuni, radicand mari semne de întrebare  cu privire la onestitatea cu care salariații din CNAIR , respectiv ACI, își slujesc profesia.

 (Jurnal)

 

 

 

N.Red. –  Legea 677 -Dispoziții generale

Scop

Art. 1. – (1) Prezenta lege are ca scop garantarea și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viața intimă, familială și privată, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
   (2) Exercitarea drepturilor prevăzute în prezenta lege nu poate fi restrânsă decât în cazuri expres și limitativ prevăzute de lege.