Direcţia pentru Sport a judeţului Giurgiu (DSJ) a premiat, marţi, 22 decembrie, cei mai buni sportivi şi antrenori ai anului 2009. Fastul şi organizarea ireproşabilă din anii precedenţi au fost înlocuite de această dată cu frig şi penurie.

“GALĂ” DE CRIZĂ

Ediţia 2009 a “Galei sportului giurgiuvean” a fost, cu siguranţă, una dintre cele mai puţin reuşite din istoria post-decembristă. Criza financiară şi interesul scăzut manifestat de autorităţile centrale au afundat şi mai mult sportul românesc.

La un aşa “comportament neobrăzat” nu avea cum să iasă teafăr nici judeţul Giurgiu, în ciuda faptului că rezultatele sportive au fost superioare celor din 2008. “Fără falsă modestie vă spun că ne-am străduit din răsputeri ca să putem organiza acest eveniment. Din păcate nu toţi factorii ne-au răspuns cu aceeaşi monedă” a declarat Daniel Pencea, directorul DSJ care a recunoscut faptul că puţin a lipsit ca această gală să nu mai aibă loc.

La problemele financiare invocate s-au adăugat şi o serie de probleme… umane. Evenimentul a fost unul “exclusivist”, slab mediatizat, premierea sportivilor având loc într-un spaţiu întunecos şi rece (Sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal), senzaţia fiind aceea că organizarea a avut loc în pripă. Punctualitatea a lăsat şi ea de dorit, “pseudo-gala” începând cu o oră şi jumătate întârziere faţă de ora anunţată (17.30 în loc de 16.00). Nici măcar după acest “ecart” generos instituţiile locale şi judeţene (Prefectura, Consiliul Judeţean sau Consiliul Local) nu au reuşit să trimită vreun reprezentant care să îi felicite pe sportivi şi antrenori, în ciuda invitaţiilor trimise de către Direcţia pentru Sport.

CAMPIONUL SURPRIZĂ

Cel mai bun sportiv al judeţului Giurgiu în anul 2009, conform punctajului calculat de către reprezentanţii DSJ, a fost declarat Andrei Şotrocan. Sportivul (care va împlini 17 ani pe 8 ianuarie) legitimat la CS Aquila a reuşit să îl detroneze pe campionul ultimelor trei ediţii, Vasilică Chelu. Titlurile mondiale la Kempo şi Ju-Jitsu au cântărit decisiv în favoarea lui Andrei ªotrocan care a acumulat 327,5 puncte. Vasilică Chelu, fiul antrenorului şi totodată preşedintelui CS Aquila, Ion Chelu, a trebuit să se mulţumească cu poziţia secundă datorită faptului că a participat la mult mai puţine competiţii decât ocupantul primei poziţii, fiind de asemenea accidentat o bună perioadă de timp.

Podiumul a fost unul exclusivist, fiind completat cu un alt sportiv legitimat la CS Aquila, Alexandru ªotrocan (fratele geamăn al lui Andrei). De altfel, clubul condus de Ion Chelu a dat 6 dintre cei 10 sportivi premiaţi, celor de pe podium adăugându-

li-se Adelin Stanciu (locul 5), Marius Lixandru (locul 7) şi Eduard Drăgnuţă (locul 8).

În ciuda faptului că a adunat cu 133 de puncte mai mult decât în 2008 (190 faţă de 57), atletul Laurenţiu Popa (25 ani) a trebuit să se mulţumească cu poziţia a patra a clasamentului, retrogradând o poziţie faţă de anul precedent.

Locurile 6 şi 9 au fost ocupate de două atlete cu dublă legitimare: Florina Rusu (LPS Iaşi/CSM Giurgiu) şi Viorica Ţigău (Dinamo Bucureşti/CSM Giurgiu).

În fine, locul 10 a fost ocupat de “tiristul” Aurel Cristea, cel care a reuşit să îşi îmbunătăţească recordul stabilit în urmă cu un an: 84 de puncte acumulate faţă de 41 în 2008.

La categoria “cel mai bun antrenor al anului 2009”, primii clasaţi au fost Ion Chelu (CS Aquila), Marian Damian (CSM Giurgiu) şi Anton Cristea (CSM Giurgiu).

1.000 de lei a primit cel mai bun sportiv al anului 2009 din judeţul Giurgiu. În 2008 primul loc a fost premiat cu 2.000 de lei, în timp ce în 2007 sportivul numărul unu al judeţului era recompensat cu 22 de milioane de lei vechi.

Bogdan VLADU

2 COMENTARII

  1. Marele campion a castigat si el o data si acum este mare vedeta. Acum impune respect in Liceul in care invata Tudor Vianu din Giurgiu este un mare cocalar are note mici si se roaga de profesori sa treaca clasa.ESTE UN SPORTIV PROST FARA CARTE BATAIA NU ESTE UN SPORT DEMN DE RECUNOSCUT.EL CONSIDERA CA PUMNI FAC LEGEA PESTE TOT NU ESTE UN SPORTIV FAIREPAY

  2. d.le anonim….se pare ca esti un pic(mai mult)invidios p acest sportiv….sa fie mai talentat k tn….hmm cu siguranta…sa aiba mai mult succes la domnisoare….si asta e…!!inainte sa spui k n are carte corecteaza ti,ocular macar,omentariul!sa stii si tu k ceea ce face el este in sport disciplinar…nu e bataie!si app….de ce esti atat de las incat sa nu ti lasi numele….???

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.