dscf7591Timp frumos, atmosferă plăcută. Gazde amabile care sub zâmbetul protocolar ascundeau un “nu aveţi nicio şansă”. Până la urmă atât giurgiuvenii cât şi ilfovenii au rămas doar cu zâmbetul acela forţat în loc de un “rânjet prelung”. Şi aceasta pentru că ambele formaţii au dat cu piciorul unei victorii palpabile.

Pe de-o parte am avut echipa gazdă: haotică în apărare, cu destul de multe mingi pierdute la centrul terenului. Benzile au mers ceva mai bine, iar Vrăjitoarea şi Păun (cei doi atacanţi) s-au zbătut destul de mult. Rămaşi fără 90% din echipă, după ce Marian Iancu

şi-a luat “jucărelele timişorene” şi le-a transportat la Buzău, cei de la Bufteau au încropit în grabă (şi cam în dorul lelii) un lot cu care a reuşit (până acum) un retur cu mult inferior prestaţiei din toamnă.

De cealaltă parte, Dunărea, solidă la mijloc, cu un joc de pase excelent (cu precădere în prima repriză) şi, la fel ca până acum în acest sezon, o echipă care nu se cantonează deloc în apărare şi care gestionează destul de bine “deplasările”.

După ce Cătălin Gheorghe (min. 11), Ştefan Iordache (min. 16) sau mai ales Marian Stan (min. 19, singur cu portarul) au ameninţat serios poarta lui Oghinciuc, un portar care a “încasat” goluri cu nemiluita în acest retur, apare şi golul (minutul 23): minge lungă trimisă în careu de Cojenel, recentrare cu capul a lui Marian Stan, în “gura porţii” acolo de unde Ştefan Iordache trimite mingea în plasă şi ajunge pe primul loc în clasamentul golgheterilor seriei I cu această a 12-a reuşită stagională.

Dan Păun, fost jucător la Dunărea Giurgiu, se “răzbună” pe fosta sa echipă şi egalează în minutul 44, după o pasă a lui Vrăjitoarea, la o ezitare a lui Neagu şi o “piruetă” de efect.

Actul secund debutează tot cu Dunărea la timonă, Ochia reuşind să aducă din nou pe “alb-albaştri” în avantaj (minutul 56).

Vine însă fatidicul minut 66, atunci când Dorobanţu egalează de la 25 de metri, cu largul concurs al lui Neagu care a preferat să se “ghemuiască” în loc să se “arcuiască”. Se va “arcui” câteva minute mai târziu şi va “scoate” miraculos două mingi grele, însă în fotbal paradele de excepţie se uită mai repede decât gafele impardonabile.

Marin Barbu a criticat după partidă atât prestaţia orădeanului Ciprian Danşa (pentru lovitura liberă inexistentă din care Dorobanţu a egalat) cât şi a tuşierului Gabriel Stroe (care i-a oprit atât pe Iordache cât şi pe Marian Stan pentru ofsaid): “Nu sunt genul de om care să acuze arbitrajul, şi de obicei îmi fac mea culpa, însă de data asta maniera de arbitraj a fost una scandaloasă. E adevărat, la golul doi al gazdelor, este vina jucătorilor mei şi în special a portarului, însă totul a pornit de la o lovitură liberă inexistentă. Eu cred că în deplasările din acest retur, dacă aveam parte de arbitraje corecte, în acest moment trebuia să avem cu cinci puncte mai mult şi să ne situăm mult mai sus în clasament” a declarat tehnicianul Dunării Giurgiu

           Bogdan VLADU