Ancu Dayana va fi înmormântată, vineri la prânz , în rochie de mireasă! Ce au făcut foștii săi colegi, miercuri seara, în semn de omagiu…

0
341

 clopote-clopotul-(1)

Dayana Ancu , tânăra studentă la  Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară -București, ce a fost găsită moartă marți dimineață în camera căminului în care locuia, din Complexul Agronomie, va fi înmormântată,  vineri 8 aprilie, la Cimitirul Smârda din Municipiul Giurgiu.

Slujba dinaintea înhumării va avea loc în jurul prânzului (ora 12.00) la catedrala ”Adormirea Maicii Domnului” din Centrul orașului.

După cum am aflat,  fata probabil a suferit un atac provocat în timpul somnului , de boala de care suferea încă de la naștere. Locuind singură în camera de cămin nimeni nu a fost pe aproape pentru a-i putea sări în ajutor, alertând serviciul de Ambulanță…

 Din dialogul avut cu rudele tinerei fete, am aflat că în cele două zile de când a fost depusă la Capela Catedralei , la căpătâiul ei  s-a desfășurat un adevărat pelerinaj. Iubită de colegi și prieteni aceștia au dorit să vină în număr mare și să îi aducă un ultim omagiu înainte de a fi înmormântată.

Emoționant a fost și momentul când lângă sicriul Dayanei a poposit fosta sa profesoară de dansuri, fata studiind o bună parte din copilăria sa mai multe genuri de dans. Tânăra a mai fost vizitată și de foști colegi din Colegiul ”Ion Maiorescu”, liceu pe care ea l-a absolvit,  cât și de către colegi de facultate care miercuri seara au aprins peste 50 de lampioane pe care le-au lansat spre cerul întunecat, marcând în acest fel, simbolic , drumul pe care spiritul colegei lor urmează să îl străbată în curând , spre locurile necunoscute ale veșniciei.

Colegi de-ai mamei Dayanei, din cadrul Prefecturii Giurgiu cât și ai tatălui acesteia, polițiști de carieră, au depus nenumărate coroane de flori și au aprins lumânări în memoria fetei, ca și foarte mulți giurgiuveni ce deși nu au cunoscut-o pe tânără, niciodată, au fost mișcați profund de drama prin care trece familia Ancu.

Ultimul său drum pe această lume în care și-a făcut  atâtea visuri, neîmplinite,  Dayana îl va parcurge îmbrăcată în rochia de mireasă, în care cei doi părinți și-ar fi dorit atât de mult să o vadă într-o bună zi alături de cel ce urma să-i fie soț. Dumnezeu să o odihnească și să-i găsească Dayanei în lumea de dincolo fericirea de care ar fi trebuit să se bucure în această lume!

(Jurnal giurgiuvean)