183229articol1430639526-1435230871Direcţia Verificări Fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va investiga veniturile mari nedeclarate de persoanele fizice cu risc fiscal, potrivit unor surse oficiale din cadru ANAF, citate de Adevărul.

„Extindem programul de asigurare a conformării la plata taxelor şi impozitelor administrate de ANAF şi către alte persoane fizice care realizează venituri mari şi care prezintă risc fiscal semnificativ. Dacă veniturile declarate sunt prea mici faţă de cheltuielile afişate, respectiv când diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este semnificativă, evidentă, persoana respectivă ar putea fi încadrată în categoria persoane cu risc fiscal”, au precizat sursele precizate.

Ce se întâmplă în caz de neplată

Persoanele care vor fi depistate cu fraudă vor fi convocate  la administraţia financiară şi li se vor arăta dovezile/calculele din care reiese că nu şi-a declarat anumite venituri, li se va acorda o  perioadă rezonabilă pentru plata sumelor datorate şi neachitate la bugetul de stat. În caz de neplată, fiscul va demara procedurile de executare silită, inclusiv poprirea conturilor personale. (Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Deci rromii din cartierul cu turnulete vor fi cuprinsi in aceasta categorie, politicienii lui peste sau sefii de institutii care desi sunt bugetari isi permit luxul unor afaceristi de succes, tatuati plin de stimulente injectate din fata caselor de pariuri cu bolizi de sute de mii de euro?
    Pai raman fara masa electorala de prosti.
    Apropo as dori sa stiu si eu de unde poate avea o coafeza bani de masini de lux, plimbari, aur cand ea saraca din punct de vedere profesional este zero ,nu are clienti . Cred ca Mariana o cheama este coafesa la Zatara. Se poate verificva veniturile ei, desi nu cred ca a dat bon fiscal in viata ei.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.