61642996Direcţia Generală Antifraudă  a început din data de 26 februarie „Operaţiunea Venus”, în cadrul căreia se vor  controla comercianţii de flori şi plante ornamentale, unităţile de alimentaţie publică şi saloanele de înfrumuseţare, la nivel naţional. 

„Operaţiunea Venus îşi propune diminuarea evaziunii fiscale în comerţul cu flori şi plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor engros şi en detail ca să-şi organizeze mai riguros activitatea economică, evidenţele financiar-contabile şi fiscale. Un alt obiectiv este creşterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Aceasta reprezintă una dintre acţiunile la nivel naţional pe care Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală (DGAF) le va iniţia periodic în scop preventiv, pentru creşterea nivelului de conştientizare şi de conformare fiscală a unor activităţi economice în care colectarea taxelor şi impozitelor este deficitară.

„Stabilirea calendarului, a modului de acţiune, identificarea categoriilor de contribuabili şi a activităţilor cu risc fiscal au la bază analiza informaţiilor şi a datelor disponibile la nivel central, rezultatele unor acţiuni anterioare, dar şi propuneri ale direcţiilor regionale antifraudă, adaptate specificului local”, se precizează în comunicat.

Unitățile din județul și municipiul Giurgiu nu vor fi nici ele ocolite, așa că fiți cu ochii în patru și documentele la zi…

(Jurnal)